Dyrepasser favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Er du glad i dyr og vil lære mer om dem? Drømmer du om full fart med hundespann eller nærkontakt med gauper og slanger? Vi kommer tett på et stort mangfold av dyr, med naturen i Hallingdal som ramme!

Vi tilbringer mye tid på Langedrag og i Bjørneparken, samt på lokale gårder, støler, hestesentre og hundepensjonat. Dagene blir varierte og spennende! Du får bli med på alt fra buføring av storfe, sauesanking i fjellet til stell av reptiler, melking av geit og ku, hundekjøring, skilling av reinsdyr og ridning. Det blir også trening av ulike dyr (som geit, hund, hest, kanin, reinsdyr og fjellrev), shaping, klikker og husbandry. Matlaging med utgangspunkt i kortreiste råvarer og tradisjonell tilberedning, er også en del av dette skoleåret; alt fra å yste ost til sopp- og bærplukking. I tillegg blir dette et skoleår med flere lokale turperler på menyen. Skiturer, kanoturer, klatring og sykling venter. En utenlandsreise til et land i Europa står også på programmet i løpet av året. De siste årene har vi besøkt Danmark og England, og et av høydepunktene på fjorårets tur var falkonering (trening av rovfugl). Vi besøker også akvarier og dyreparker, og setter av god tid til å være sosiale og kose oss. 

 Et år hos oss skal inspirere og ikke minst gi rom for å reflektere over hvem du er og hva du vil. Velkommen til et koselig år i trygge omgivelser på folkehøgskulen vår her på Gol!