Fakta

Sted:
Forsvarets høgskole
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: 15. april

Informasjon oppdatert

27. januar 2023.

Om studiet

Vil du lære hvordan planlegging og ledelse av komplekse systemer i dynamiske omgivelser fungerer, samt hvordan du kan bidra til best mulig oppdragsløsning av militære operasjoner gjennom effektive logistikkløsninger? Da er dette studiet for deg!

Hæren tar ikke opp søkere til denne linjen i 2023. Sjøforsvaret og Luftforsvaret tar inn søkere som forespeilet under.

Denne utdanningen gir deg en bachelorgrad i militære studier med fordypning i militær logistikk. Det vil si at du blir i stand til å planlegge, lede og gjennomføre støtte til militære operasjoner. I tillegg til fordypning innen logistikk, lærer du også hva som skal til for å være en god militær leder.

Denne utdannelsen passer for deg som har lyst å bidra til at militære operasjoner blir så effektive som mulig gjennom god planlegging, god ledelse og effektive logistikkløsninger. Du vil få en solid teoretisk utdanning, samt muligheten til å øve på lederskap i praksis gjennom militære øvelser og en militær akademisk hverdag.

Etter endt utdanning vil du ha opparbeidet deg god erfaring innen militær tilnærming til planprosesser, militær ledelse og håndtering av komplekse situasjoner i en kaotisk setting. Utdanningen er felles for Sjøforsvaret og Luftforsvaret.

Studiested: Bergen.

Opptakskrav

  • Ha generell studiekompetanse 

  • Ha bestått sesjon med minimum karakter 5 på teoritesten (allment evnenivå). Du kan søke selv om du ikke har vært på sesjon. Da sørger vi for å kalle deg inn til sesjon etter at søknaden din er behandlet, dersom du ellers blir funnet kvalifisert.

  • Tilfredsstille fysi​ske minstekrav for utdanningen med minimum karakter 5

  • Tilfredsstille helsekrav for utdanning i Forsvaret. 

  • Som hovedregel kan du ikke ha deltatt på mer enn to opptak til FOS.

  • Være i aldersgruppen 18-25 år

    • Høyere alder kan vurderes i spesielle tilfeller

Alle utdanninger innen