Fakta

Sted:
Forsvarets høgskole
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: 15. april

Informasjon oppdatert

27. januar 2023.

Om studiet

Vil du ha en ettertraktet lederutdanning? Vil du lære om militært lederskap og militære operasjoner? Da er denne bacheloren noe for deg.

Bachelorgraden i militære studier med fordypning i ledelse og landmakt gir deg en militær profesjonsutdanning som skal gjøre deg i stand til å forberede, planlegge, lede og gjennomføre operasjoner. Dette innebærer å tilegne seg og anvende kunnskaper og ferdigheter til å mestre militære utfordringer og løse militærfaglige oppgaver i kjente og ukjente sammenhenger og situasjoner i fred, krise og krig.

I yrket du utdanner deg til vil du i ytterste konsekvens møte ekstreme situasjoner, der du møter etiske og juridiske dilemmaer. Utdanningen skal skape kritisk tenkende og reflekterende militære offiserer med teoretisk og praktisk militær kjernekompetanse og legge grunnlaget for å lære hele livet i den militære profesjonskonteksten.

Studiested: Oslo.

Opptakskrav

  • Ha generell studiekompetanse

  • Ha bestått sesjon med minimum karakter fem på teoritesten (allment evnenivå). Du kan søke selv om du ikke har vært på sesjon. Da sørger vi for å kalle deg inn til sesjon etter at søknaden din er behandlet, dersom du ellers blir funnet kvalifisert

  • Tilfredsstille fysiske minstekrav for utdanning i Forsvaret

  • Tilfredsstille helsekrav for utdanning i Forsvaret

  • Som hovedregel kan du ikke ha deltatt på mer enn to opptak til FOS.

  • Være i aldersgruppen 18–25 år
    Høyere alder kan vurderes i spesielle tilfeller

Alle utdanninger innen