Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Grimstad

Nivå

Fagskolegrad

Studiepoeng

60.00

Kostnader

Offentlig finansiert

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Deltid

Søknadsfrist

15. april

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Antall semester

4

Opptakskrav

F-HEL-TVM0001

Antall studieplasser

30

Søknadskode (SO)

20417-39

Om studiet

Miljøarbeid er forståelsen, begrunnelsen og gjennomføringen av systematisk planlagte handlinger basert på faglig og etisk kompetanse, slik at tjenestemottaker oppnår mest mulig selvstendighet i eget liv og styrket livskvalitet.  

Etter utdanningen vil du kunne forstå situasjoner og behov hos tjenestemottakeren i et helhetlig perspektiv, og på den måten bidra til kunnskapsbaserte og helhetlige tjenester. 

Undervisningsopplegg

Forelesning/lærerstyrt undervisning

Ved lærerstyrt undervisning aktiviseres studenten i klasserommet eller under ledelse av faglærer. Faglærer velger aktuelle læringsaktivitet for å oppnå beskrevet læringsutbytte i de forskjellige emnene. Dette kan være forelesninger som kombineres med individuelt arbeid, gruppearbeid, samarbeidslæring og faglige diskusjoner.

 Gruppearbeid/læringsgrupper

Samarbeidslæring bidrar til dybdelæring, kritisk tenkning og bedrer kommunikasjonsferdigheter og kan benyttes ved temaer på skolen og ved arbeidskrav og studiekrav. I en gruppe er deltakernes samlede kompetanse større enn hos den enkelte student.

 Digitale læringsaktiviteter

Skolen benytter digitale læringsaktiviteter, eksempelvis podkast, e-læringskurs og VR simuleringstrening.

 Selvstudium

Selvstudium er den tiden studenten må beregne å bruke på å lese pensumlitteratur, arbeidskrav og studiekrav utover tid på skolen og nettundervisning.

 Eksterne forelesere/ekskursjoner

Skolen benytter eksterne forelesere med spesiell kompetanse, både teoretisk og praktisk, innen aktuelle fagområder. Lærerne samarbeider med eksterne foreleser om faglig innhold og arbeidsformer. Ekskursjoner til næringslivet og andre læringsinstitusjoner blir benyttet.

 Veiledning

Gjennom studiet får studentene veiledning og oppfølging både individuelt og gruppevis. Veiledning gis på arbeid med arbeidskrav og studiekrav. Veiledningen skal fungere som et bindeledd mellom personlig kompetanse, teoretisk kunnskap og yrkesspesifikke ferdigheter, som er sentrale begreper i utviklingen av en yrkesidentitet og samlet profesjonell kompetanse.

 Praksis

Praksis er en viktig læringsarena for å oppnå læringsutbytte for studiet. Studenten skal i praksis se sammenheng mellom teoretisk kunnskap fra utdanningen og praktiske ferdigheter som miljøarbeider, og se betydningen av tverrfaglig samarbeid.

Opptakskrav

Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon

a: Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev fra studieretning for helse- og oppvekstfag, med fagbrev som: 

  • Helsefagarbeider
  • Barne- og ungdomsarbeider
  • Hjelpepleier
  • Ambulansearbeider
  • Omsorgsarbeider
  • Aktivitør
  • Portør
  • Helsesekretær

Søkere må vedlegge autorisasjonsbevis ved søknad om opptak til studiet.  

b: Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve i løpet av første semester i opptaksåret.  

c: Søkere som ikke oppfyller a eller b, og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse 

Opptaksinformasjon

Søknad sendes på Samordna opptak. 

Karrieremuligheter

Fagskoleutdanningen i Helhetlig miljøarbeid kvalifiserer blant annet for arbeid innen kommunale helse- og omsorgstjenester, spesialisthelsetjeneste, arbeid innen oppvekstsektor, private og offentlige behandlingsinstitusjoner og lavterskeltilbud.

Kvalifikasjon/tittel

Helhetlig miljøarbeid

Attester

Politiattest: PKHT