Fakta
Informasjon oppdatert
21. desember 2023.
Om studiet
Halvårsstudium i kost og ernæring gir deg grunnleggende kunnskaper om kosthold og ernæring, næringsberegning og beregning av energifordeling. Du får også øvelse i kostberegningsprogram.
Det er et økende behov for ernæringskompetanse i samfunnet. Det vi spiser og drikker er viktig for den enkeltes livskvalitet, men også for folkehelsen. Kunnskap om ernæring er en vesentlig del av helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid.
Studiet er primært rettet mot de som ønsker å lære mer om kosthold og ernæring enten i forbindelse med nåværende yrke eller av egen interesse. Studiet passer blant annet for yrkesgrupper som sykepleiere, fysioterapeuter, PT-er, kokker og journalister.
Studiets oppbygging
Studiet gir en innføring i næringsstoffer som karbohydrater, proteiner og fett, samt vitaminer og mineraler. Du vil lære om disse næringsstoffenes ernæringsfysiologiske virkningsmekanismer og påvirkning på menneskers helse. Studiet gir videre en innføring i metoder innen kostholdsforskning og norske kostholdsanbefalinger.
Du vil tilegne deg ferdigheter i næringsberegning og beregning av kostens energifordeling, og hvordan man kan vurdere kostholdet ved hjelp av et kostberegningsprogram. I tillegg vil studiet gi kunnskap innenfor idrettsernæring samt kostråd til den generelle befolkning.
Halvårsstudiet i kost og ernæring tilbys som nettstudium.
Opptakskrav
For å kunne søke på studiet må du ha ett av alternativene nedenfor:
Unntak fra krav om generell studiekompetanse
I særskilte tilfeller kan det gis dispensasjon fra kravet om generell studiekompetanse. Se vilkårene for slik dispensasjon her.