Utdanning.no-uka:

Utdanning.no er full av innhold og verktøy som kan brukes når du veileder elever eller voksne, men kjenner du til alt? 

6. til 10. februar inviterer vi rådgivere og veiledere til en digital Utdanning.no-uke. Vi viser frem nyttig innhold og verktøy i korte, digitale økter du kan smette inn i kalenderen din. Vi svarer selvsagt også på spørsmål! Meld deg på de arrangementene som passer for deg.

Mandag 6. februar

Kl. 10.30-10.45 Jobbkompasset
Skal du veilede noen som er usikre på hva de vil bli? Det godt kjente Jobbkompasset har endelig fått nytt design, slik bruker du det!
Meld deg på her

Kl. 13.00-13.15 Skal du veilede noen som vurderer fagskole?
Vi viser deg hvordan du kan bruke Utdanning.no.
Meld deg på her

Tirsdag 7. februar

Kl. 10.00-10.15 Veien til fagbrev
Hvilke veier finnes for å få yrkeskompetanse for både unge og voksne i hvert fylke? Vi viser deg hvordan du bruker Veien til fagbrev, hvor fylkene nå har begynt å legge inn informasjon.
Meld deg på her

Kl. 13.00-13.15 Veien til studiekompetanse
Ny tjeneste på Utdanning.no som viser alle veier til studiekompetanse. Slik bruker du den.
Meld deg på her

Kl. 14.00-14.15 Skal du veilede noen som skal velge videregående?
Vi viser deg hvordan du kan bruke Utdanning.no.
Meld deg på her

Onsdag 8. februar 

Kl. 10.00-10.15 Karakterkalkulatoren
Har du elever som skal søke universitet eller høgskole, som lurer på hva de kan komme inn på med sine karakterer? Vi viser deg hvordan Karakterkalkulatoren fungerer. 
Meld deg på her

Kl. 13.00-13.15 Skal du veilede noen som vil søke universitet eller høgskole?
Få tips til hvordan du kan bruke Utdanning.no, og hvilket innhold som er nyttig for søkere til universitet og høgskole.
Meld deg på her

Torsdag 9. februar

Kl. 10.00-10.45 Finn lærebedrift 
Finn lærebedrift gir deg oversikt over godkjente lærebedrifter og ledige læreplasser i ditt fylke eller i din kommune. Her får du en innføring i hvordan du kan utnytte verktøyet, og mulighet til å stille spørsmål.
Meld deg på her

13.00-13.15 Faget utdanningsvalg
Underviser du i faget utdanningsvalg på ungdomstrinnet? Utdanning.no har en nettressurs med over hundre oppgaver og artikler klare til bruk, fordelt på alle kompetansemålene i faget. Vi viser deg hvordan du bruker nettressursen, eksempler på oppgaver og svarer deg på spørsmål.
Meld deg på her

Fredag 10. februar

Kl. 10.00-10.15 Sammenlign yrker og utdanninger
Mange vurderer flere yrker og utdanninger i prosessen med å finne ut hva de vil studere. Se hvilke muligheter verktøyet Sammenlign gir til å sammenligne lønn, arbeidsmarked og mer. 
Meld deg på her

Kl. 13.00-13.15 Yrker på Utdanning.no
Vi har 600 yrker på Utdanning.no, blant annet for alle de yrkesfaglige sluttkompetansene. Vi viser deg de ulike delene av yrkesbeskrivelsene, som nylig har kommet i nytt design! Skal du veilede voksne eller unge som skal ut i utplassering, finne praksisplass, eller arbeidstrening er dette gull. Yrkesbeskrivelsene viser oversikt over alle bedrifter i ditt fylke eller kommune som faktisk har ansatte i yrket.
Meld deg på her

 

Andre webinarer:

Vi holder en del webinarer sammen med våre dyktige kolleger i Karriereveiledning.no. Her ser du hva vi har planlagt fremover.

Hvordan hjelpe din ungdom i valg av videregående?

Tirsdag 14. februar kl. 19.00-19.30
Hvilke ressurser finnes, og hvordan kan du trygge og støtte ungdommen din i valget? Hva er viktigst for ungdom når de skal velge? Hvordan kan du bli kjent med de ulike utdanningsprogrammene? Få verktøykassen du kan bruke for å hjelpe din ungdom!
Meld deg på her

Tips til hvordan du kan velge universitet, høgskole eller fagskole

Onsdag 8. mars kl. 12.00-12.30
Vi gir deg fem tips til hva du bør vite når du skal søke høyere utdanning. I tillegg vil vi vise hvordan du kan bruke Utdanning.no og Karriereveiledning.no til å utforske muligheter og få hjelp til valget du skal ta.
Meld deg på her

Tidligere arrangementer:


Sist oppdatert: 9. februar 2023