Utdanningstilbud

Viser 1 utdanninger
Tittel Studietype Sted
Visuell kunst og design Høyere fagskolegrad Ålesund

To år ved Ytre Kunstfagskole gir deg en høyere fagskolegrad innenfor kunst og design. 

Kunstfagskolen er 2-årig og godkjent av NOKUT. To fullførte år gir 120 studiepoeng.

Visuell kunst dekker et stort fagfelt og gir kompetanse som i seg selv kan brukes i mange ulike yrkesretninger. Ønsker du  å arbeide kreativt eller med kunst, på en eller annen måte, så vil kunstnerisk kompetanse være avgjørende for å gi deg faglig tyngde. Og faglig tyngde er svært viktig for å bli anerkjent og få aksept.

Et kunststudium vil gi deg oversikt over fagfeltet, du vil måtte lære deg å jobbe i kunstneriske prosesser og du vil begynne forstå deg på kvalitet. Kunnskap om historien og bredden til det mediet du arbeider med (tegning, maleri, video, mm) gir deg også utvidet kunnskap om kven du selv er i dette bildet.

Kunst er et spennende felt fordi det hele tiden er i endring og det er fullt av motsetninger. Om du velger en fremtid som inneholder kunst kan vi i alle fall love deg at det blir interessant. Kunsten skal hele veien stille spørsmål ved verdenen rundt oss, ved sannheter og strukturer som vi kjenner fra våre liv og vår hverdag. Dette vil igjen si at det du lærer i kunstfeltet stadig blir vridd og strekt på. Det finns ikke en løsning eller er rett måte å gjøre noe på, men det finnes et hav av muligheter som du må finne fin vei i.

Vår utdanning vil gi studentene fagkompetanse i visuelle kunstfag. Studiet er yrkesnært og vi retter oss mot yrkene skapende kunstner, og kunsthåndverker når vi utformer vår studieplan og fyller den med innhold. Studentene vil møte mange ulike typer kunstnere gjennom studiet hos oss. De vil også bli introdusert til det utvidede kunstfeltet gjennom gallerister, kuratorer, formidlere, skribenter, teknikere, fotografer mm.

Første studieår vil du lære mange teknikker, ideutvikling og det å arbeide i en prosess. Andre studieår får du arbeide med dit eget utrykk gjennom ulike prosjekter.

Ønsker du en kreativ fremtid er Ytre kunstfagskole stedet for deg.