UWC er en internasjonal utdanningsbevegelse med 18 videregående skoler i forskjellige land. Alle UWC-skolene bruker IB (International Baccalaureate) som sitt utdanningsprogram.
Visjonen er å bruke utdanning til å fremme fred og bærekraftig utdanning, ved å forene ungdom på tvers av nasjonalitet, kultur og bakgrunn.
Alle UWC-skolene bruker IB (International Baccalaureate) som sitt utdanningsprogram, og all undervisning foregår på engelsk. Du får godkjent IB som tilsvarende norsk videregående skole. Med bestått IB oppnår du generell studiekompetanse og kan søke på norske og utenlandske universiteter og høyskoler.
I forhold til videregående skole i Norge, har IB færre fag, og man går mer i dybden i hvert fag. I de fagene der det er naturlig, forsøker man å utnytte elevenes forskjellige bakgrunn som en ressurs i undervisningen. Klassene er små og det legges opp til mer selvstendig jobbing enn hva som er vanlig i Norge samtidig som du får mer oppfølging enn i norsk skole.
Alle elevene på UWC må delta i diverse aktiviteter. Dette kan for eksempel være teaterproduksjoner, bidra på en lokal gård, basket eller språkkurs. Det tilbys en rekke ulike aktiviteter ved hver skole, ofte arrangert av elevene selv. Det er også forventet at du tar del i en form for frivillig arbeid, arrangert i samarbeid med lokalsamfunnet. Gjennom aktiviteter og arbeid lærer elevene mye om seg selv, om samarbeid, og om samfunnet rundt seg.
Hvert år tas 40 norske elever opp på UWC. Skolegangen er toåring og går over 2. og 3. året på videregående skole. UWC er et av få offentlige tilbud om å fullføre videregående på en internasjonal skole, og utdanningen støttes gjennom stipend fra staten.
For mer informasjon se www.uwc.no
Studiesteder:
- UWC Norge
Hvis du ikke har fullført videregående og er over 25 år, kan du ha rett til gratis videregående opplæring. Det er fylket som har ansvar for videregående opplæring. Vi har samlet regler og rettigheter, og hva som tilbys i ditt fylke.
Utdanningstilbud
Tittel
Ta videregående som voksen
Her kan du lese mer om hvilke regler og rettigheter som gjelder for deg, og hvordan du kan ta videregående som voksen i fylket du bor i.