Utdanningstilbud

Viser 1 utdanninger
Tittel Studietype Sted
Visuelle kunstfag Høyere fagskolegrad Stavanger

Kunstskolen i Stavanger er en 2.årig fagskole i visuelle kunstfag. Du får 120 studiepoeng i høyere yrkesfaglig utdanning når du fullfører, du får også  generell studiekompetanse om du mangler det. Det viktigste ved å studere kunstfag er at du skal finne en vei for din kreativitet. I dette studiet skal ikke alle kunne det samme - du skal utvikle deg mot din egen topp. Gjennom erfaringsbasert læring, diskusjoner, utforskning og utvikling vil du danne deg overblikk og innsikt i egne muligheter innen visuelle kunstfag.

Lærerne ved Kunstskolen er profesjonelle samtidskunstnere som arbeider i prosjektperioder - dette gjør at du får oppdatert og yrkesrelevant undervisning.

Kunstskolen ligger sentralt i Stavanger, like ved tog og busstasjon. Bygget  er vårt og består av større felles atelier, verksteder, bibliotek, kjøkken og individuelle arbeidsplasser. Undervisningen er fra 09-15/17.00 og skolen er tilgjengelig for studentene frem til midnatt 7 dager i uka. Studentene er medlem av SiS Studentsamskipnaden som tilbyr bolig, helsetjenester, sportssenter, barnehage og andre velferdsgoder (app og hjemmeside minsis.no). Studentene våre er aktivt med å skape et godt miljø på skolen ved f.eks. å arrangere felles  yogatrening, improvisasjonskurs, snakk om screen (et filmforum), halloweenfest, julefest, mindre utstillinger m.m. 

For å komme inn på Kunstskolen må du søke med seks egne arbeid og en motivasjonstekst til en opptaksprøve som sendes inn gjennom www.samordnaopptak.no. De som har Kunstskolen som #1 prioritet og som er kvalifisert kontakter vi for en samtale i perioden april/mai. Samtalen kan bli på zoom eller som møte på Kunstskolen. Du kan ta kontakt med Kunstskolen for omvisning og samtale om studiene om du ønsker det - vi vil du skal velge riktig studie for deg. Sjekk Kunstskolens hjemmeside 

Målet med fagskolen er at du skal kunne bruke kunnskapen du får direkte etter du er ferdig. Utdannelsen fra Kunstskolen kan du bruke innen mange jobber, men viktigst er det at du skal kunne starte egen virksomhet basert på metodene og kunnskapen du har fått. En del av studentene søker seg videre på BA utdanninger i kunst, design, illustrasjon, film, arkitektur m.m. etter studiene.

Du får 120 studiepoeng innen Høyere Yrkesfaglig Utdanning på nivå 5.2 i nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk NKR. Ved fullført 2-årig fagskole på nivå 5.2 så får du generell studiekompetanse om du mangler den fra videregående utdanning, https://www.samordnaopptak.no/info/opptak/opptak-uhg/generell-studiekompetanse/fagskole/index.html

Kunstskolen i Stavanger er godkjent av NOKUT og du kan søke om lån og stipend i Lånekassen.