Beskrivelse

Kursene i bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien er gratis, og kan tas ved siden av jobb. Mange av tilbudene er lagt opp som nettstudier.

Her finner du oversikt over gratis kurs, etter- og videreutdanning. Kursene er tilrettelagt slik at du kan ta dem på deltid, om kvelden eller i helger, ved siden av full jobb. Mange er lagt opp som nettstudier. Målet er å tilby kompetanse som mat- og drikkevarebransjen har bruk for.   

Mat- og drikkevarebransjen inkluderer foredling, produksjon og distribusjon av mat- og drikkevarer til grossist eller direkte til kunder. Industrien er avgjørende for å levere trygg og næringsrik mat i Norge og globalt. 

Ansatte i industrien fyller mange roller innen produksjon, lager, ekspedisjon, produkt- og kvalitetskontroll, service- og vedlikehold, transport m.m., med varierende utdanningskrav som fag- eller svennebrev, høyere yrkesfaglig utdanning (fagskole) eller annen høyere utdanning. 

Innovasjon er viktig i industrien, med utvikling av nye produkter og teknologier for å forbedre kvalitet, sikkerhet og bærekraft. 

Opptakskrav

Laget for ansatte i mat- og drikkevareindustrien. Permitterte og arbeidsledige kan også søke. 

Opptakskrav

Laget for ansatte i mat- og drikkevareindustrien. Permitterte og arbeidsledige kan også søke. 

Varighet

Varierer.

Varighet

Varierer.