Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Nettstudier

Nivå

Fagskolegrad

Studiepoeng

60.0

Semester

2

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Søknadsfrist

Løpende

Oppstartsdato

Fleksibel oppstart

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Bli dataanalytiker og få en nøkkelrolle i bedriften. Behovet for dataanalytikere er enormt i de fleste bransjer i dag og i fremtiden.

Dyktige dataanalytikere er blant de mest ettertraktede arbeidstakerne i dagens arbeidsmarked. Som dataanalytiker får du ferdigheter som er dynamiske, ettersom du blir flink til å jobbe med tall og programvare. I tillegg oppnår du sterke visuelle og muntlige presentasjonsferdigheter. Mange bransjer har stort behov for denne typen kompetanse, og man finner dataanalytikere som jobber med alt fra finans, til medisin, til markedsføring og sosiale medier.

En dataanalytiker samler, organiserer, og tolker data for å kunne gi handlingsfremmende innblikk i bedriften eller organisasjonen de jobber for. Målet med dataanalyse er å besvare spesifikke spørsmål som er av verdi for bedriften. Som dataanalytiker vil du kunne jobbe med flere typer analyse. Du vil jobbe med deskriptiv og diagnostisk analyse, som forteller noe om hva som har skjedd og hvorfor, samt forutseende og foreskrivende analyse, som forteller om hva som vil skje i fremtiden, og hvilke verdifulle tiltak bedriften burde foreta seg