Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Nettstudier

Nivå

Fagskolegrad

Studiepoeng

60.0

Semester

2

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Søknadsfrist

Løpende

Oppstartsdato

Fleksibel oppstart

Godkjenninger

 • Nokut
 • Lånekassen

Om studiet

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

Dyktige dataanalytikere er blant de mest ettertraktede arbeidstakerne i dagens arbeidsmarked. Som dataanalytiker får du ferdigheter som er dynamiske, ettersom du blir flink til å jobbe med tall og programvare. I tillegg oppnår du sterke visuelle og muntlige presentasjonsferdigheter. Mange bransjer har stort behov for denne typen kompetanse, og man finner dataanalytikere som jobber med alt fra finans, til medisin, til markedsføring og sosiale medier.

En dataanalytiker samler, organiserer, og tolker data for å kunne gi handlingsfremmende innblikk i bedriften eller organisasjonen de jobber for. Målet med dataanalyse er å besvare spesifikke spørsmål som er av verdi for bedriften. Som dataanalytiker vil du kunne jobbe med flere typer analyse. Du vil jobbe med deskriptiv og diagnostisk analyse, som forteller noe om hva som har skjedd og hvorfor, samt forutseende og foreskrivende analyse, som forteller om hva som vil skje i fremtiden, og hvilke verdifulle tiltak bedriften burde foreta seg

Undervisningsopplegg

På studier lærer du datavisualisering, som handler om å konvertere rådata til forståelig grafikk. I arbeidslivet vil dette kunne kommuniseres til ledere, styret eller andre som mangler tekniske ferdigheter til å forstå rådata og tall.

Du vil få en solid forståelse av analytiske modeller, i tillegg til praktiske implementeringer ved bruk av bransjeverktøy som Microsoft Excel og Google Spreadsheets. Så snart grunnlaget er lagt, vil du bli lært opp i hele prosessen fra hvordan data samles inn til hvordan det rapporteres.

Teknikker for dataanalyse vil bli praktisert ved bruk av proxy-datasett, som vil teste dine evner til å adressere forretningsorienterte problemområder som for eksempel operativ ledelse, finans, markedsføring, og HR. Studiet vil også dekke nyskapende datalagring, samt analytiske og visuelle verktøy og skybaserte databaser.

Emner på Data Analyst Årsstudium:

 • Data Analysis Fundamentals
 • Data Driven Decision-Making
 • Spreadsheet Fundamentals
 • Statistical Tools
 • Semester Project
 • Evaluation of Outcomes
 • Data Visualization
 • Analysis Reporting
 • Exam Project

Opptakskrav

Noroff har løpende opptak og søknadene behandles derfor i den rekkefølgen de kommer inn. Det vil si at jo tidligere du søker, desto tidligere kan du sikre deg studieplass.

For å kvalifisere deg for studiet må du ha generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev. Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse.