Nøkkelinformasjon

Studiested

Hamar

Nivå

Årsstudium

Studiepoeng

60.00

Studietempo

Heltid

Om studiet

Studiet er en praktisk og fremtidsrettet utdanning som skal bidra til å sikre kvalifisert kompetanse innenfor ny teknologi både for offentlige og private aktører.  Studiet gir både grunnleggende og videregående kunnskap og ferdigheter i Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) til bruk i opplæringsøyemed innenfor utdanning, industri og «edutainment».

Du får kompetanse i å kombinere digitalt verktøy, teknikker, metoder, uttrykksformer og begreper knyttet til kreative prosesser i VR og AR produksjon. Studiet fokuserer på innhold for «edutainment», industri og utdanning. Utdanningen gir studentene mulighet for å jobbe på den neste generasjonen av «edutainment» løsninger som kombinerer innovative underholdningskonsepter med VR og AR programvare.

Studiet er et videreutdanningstilbud for studenter med minimum en Bachelorgrad innenfor relevante områder som 3D-modellering, programmering, spillutvikling, realfagsutdanninger og web- og grensesnitt utdanninger.

NB! Hvis HINN får godkjent Master in Game Development and Interactive Simulations i NOKUT i 2021 så vil dette studiet utgå og erstattes av det nevnte masterprogrammet. Søkere til VR & AR vil da få muligheten til å søke masterprogrammet i stedet.

Karrieremuligheter

Studenter som fullfører årsstudium i Virtual Reality og Augmented Reality, vil være kvalifisert til å søke opptak på ulike masterprogrammer avhengig av tidligere utdanning. Årsenheten muliggjør også opptak på masterprogram internasjonalt innenfor VR og AR.