Nøkkelinformasjon

Logo, fagskolen i Nord
Logo, fagskolen i Nord

Lærested

Studiested

Harstad

Nivå

Høyere fagskolegrad

Studiepoeng

120.00

Studieform

Samlingsbasert

Studietempo

Deltid

Søknadsfrist

15. april

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Antall semester

6

Opptakskrav

F-TEK-KDP0001

Antall studieplasser

30

Søknadskode (SO)

20733-9

Om studiet

Vil du være helt i front når det gjelder 3D-modellering, 3D-printing, maskinering og robotsveising? Hos Fagskolen i Troms får du opplæring i de beste og mest moderne verktøy for konstruksjon og produksjon

Verkstedtekniske produkter er typisk sveiste stålkonstruksjoner, trykkførende system og tanker og mekaniske produkter i metall og plast o.l. Dette studiet er rettet mot moderne teknikker og metoder innen fagområdet mekanisk produksjon. Programvare for 3D-modellering brukes som redskap for konstruksjon og utvikling i studiet. 

I dag benyttes 3D-modeller ikke bare som grunnlag for tegninger. De brukes også til styrkeberegning, samt plateutfolding, CNC-maskinering og 3D-printing i metall og plast.  Utviklingen på dette området går fort, og studiet vil gi en høyaktuell innføring i disse teknikkene.

Vi ser på bruk av roboter til sveising og andre operasjoner i verkstedet. Det vil også bli undervist i temaer innen beregning og utførelse av stålkonstruksjoner ifølge Europeiske standarder.

Undervisningsopplegg

Studiet er samlingsbasert og det legges opp til 5 ukessamlinger pr. studieår. Progresjonen er 2/3 og vi bruker dermed 3 år på en toårig utdanning. 

Tilleggsinformasjon

Studiet kvalifiserer til å ta den internasjonale eksamen til IWSD (International Welding Structural Designer). Etter fullført studie kan du bygge på med fordyping innen sveiseteknikk på tilsammen 60 studiepoeng slik at du er kvalifisert til å gå opp til den internasjonale eksamen som IWT (International Welding Technologist) og/eller IWE (international Welding Engineer)

Alle utdanninger innen