Fakta

Sted:
Stavanger
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger

31. januar 2024.

Om studiet

Master i Energi, miljø og samfunn gir deg verktøyene de trenger til å forstå hvordan samfunnet påvirkes av utfordringer innen nye energisystemer. Klimaendringer, grønnomstilling, tap av biologisk mangfold og bærekraftig utvikling har behov for dyktige samfunnsvitere som forstår energiutfordringene.

Masterstudiet Energi, Miljø og samfunn tar utgangspunkt i Parisavtalen (klima) og FNs bærekraftsmål. Utfordringer knyttet til å realisere målsettingene og energiutfordringer trenger samfunnsvitere som forstår de politiske kontroversene dette bringer.

  • Grønn omstilling: Masterprogrammet tar utgangspunkt i omstillingsteorier. Du vil lære om hvordan samfunnsmessige endringer både håndteres og rettes mot spesifikke mål som lavkarbonsamfunn. Energi, Miljø og Samfunn tar også for seg hvordan spesifikke politiske konfigurasjoner vil legge til rette for et bærekraftig samfunn i ulike kontekster.
  • Praksis: Studiet gir muligheter for praksis. Emnet «work placement» Praksisoppholdet skal bidra til å øke din bevissthet på egen rolle i samspill med andre i konkrete utviklings- og endringsoppgaver i arbeidslivet.
  • Energi, Miljø og Samfunn: Hos oss får du innsikt i energi- og miljørelaterte utfordringer. Studiet utforsker ulike aktører, interesser, oppfatninger og drivere for en mulig overgang til et lavkarbonsamfunn med hensyn til miljømessige, sosiale og økonomiske dimensjoner av bærekraftig utvikling.
  • Miljøvennlig politikk: Det er pågående politiske konflikter om betydningen av bærekraftig energi og overgangen til lavkarbonsamfunn, og ulike, konkurrerende oppfatninger og visjoner av hvordan det framtidige energisystemet bør se ut.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Opptakskrav

Bachelorgrad med fordypning i samfunnsvitenskap eller historie. Følgende fagområder kvalifiserer for opptak: historie, hotell- og reiselivsledelse, samfunnsfag, sosiologi, psykologi, pedagogikk, sosialantropologi, jus, statsvitenskap, samfunnsgeografi, administrasjon, økonomi eller tilsvarende fagområder.

Profesjonsrettede bachelorgrader innenfor politi, lærer, sosialfag og journalistikk kvalifiserer for opptak.

Det kreves et gjennomsnitt av alle eksamensresultater som inngår i opptaksgrunnlaget på minst C i ECTS-skalaen, eller tilsvarende.

Søknad: via lokalt opptak.
Søknadsfrist: 15. april.
Søknadsfrist for søkere med utenlandsk utdanning utenom nordiske land: 1 mars

Videre studier

Studiet kvalifiserer for å søke opptak til doktorgradsprogram.

Karrieremuligheter

Behovet for arbeidstakere som forstår politikk, og hvordan ulike politiske prosesser påvirkes av energirelaterte problemstillinger øker stadig. En Master i Energi, Miljø, og Samfunn gjør det kvalifisert til å jobbe med:

  • Offentlig og privat sektor
  • Tenketanker
  • Konsulent
  • Energi-sektoren
  • Start-ups

Kvalifikasjon/tittel

Master in Energy, Environment and Society

Alle utdanninger innen