Nøkkelinformasjon

Lærested

Studiested

Virtuelt klasserom

Nivå

Videregående (privat)

Kostnader

14650

Studieform

Nettstøttet

Om studiet

Utdanningen følger offentlig læreplan i salgsfaget. Den består av tre kjerneelementer med tilhørende kompetansemål.

Drift og lønnsomhet

Kjerneelementet drift og lønnsomhet handler om kommersiell forståelse gjennom å bruke nøkkeltall for å øke lønnsomhet og redusere svinn i utøvelse av faget. Kjerneelementet handler om å utnytte ressurser effektivt og ansvarlig for å sikre merverdi og bærekraft i bedriften. Videre handler det om å forvalte relevante lovverk og etiske retningslinjer for å bidra til gode kundeopplevelser og et godt arbeidsmiljø.

Salg og markedsføring

Kjerneelementet salg og markedsføring handler om å bygge merkevarer og tilpasse markedsføringen slik at bedriften tiltrekker seg nye kunder, samtidig som den beholder høy kundelojalitet hos de eksisterende. Kjerneelementet handler om salgsprosessen og om å skape merverdier i møter mellom tilbydere og kunder og videre bidra til salg, mersalg og gjensalg.

Kommunikasjon og relasjoner

Kjerneelementet kommunikasjon og relasjoner handler om å kommunisere med kunder og samarbeidsaktører i egnede kanaler. Kjerneelementet innebærer å innhente og bruke kundedata for å imøtekomme kundens ønsker og behov. Videre handler det om å bygge kundelojalitet og formidle produktinformasjon til ulike målgrupper.

Når du har fullført dette kurset, skal du være forberedt til å ta teoretisk skriftlig eksamen i faget, via praksiskandidatordningen. For å kunne ta eksamen, må du melde deg opp som privatist via din fylkeskommune. Fylkene arrangerer eksamen to ganger i året, både vårsemester og høstsemester. Fristen for å melde deg opp til eksamen er 1. februar for vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret. Når du har samlet til sammen 5 års relevant praksis i faget, kan du søke din fylkeskommune om å gå opp til fagprøven/svenneprøve. Bestått prøve gir deg fag-/svennebrev. Du vil få tilsendt kursbevis fra Folkeuniversitetet når du har gjennomført kurset.

Opptaksinformasjon

Du kan melde deg på kurset hos Folkeuniversitetet uten å sende inn noen dokumentasjon. For å ta eksamen må du selv melde deg opp til eksamen i fagene via ditt fylke. Opptak til kurset kan gi rett til utdanningsstøtte i Lånekassen. For å ha rett til utdanningsstøtte må du ta et eller flere kurs som kan gi rett til studiestøtte, og som har over fire måneder varighet.

Anbefalt forhåndskunnskap

For å ha utbytte av kurset, anbefaler vi at: 

  • Du har fullført grunnskole 
  • Har du grunnskole fra land utenfor Norden, bør du ha norskferdigheter skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå 
  • Du har relevant arbeidserfaring i faget, minimum 2-3 år