Nøkkelinformasjon

Om studiet

Vil du så frø, sanke ville vekster, lage spiselig hage, være bybonde, få jord på hendene og dyrke kunnskap, grønnsaker og samspill? Her får du også tørke, sylte, fermentere og lage mat med årstidene

Økologisk bærekraft i byen. Permakultur som livsstil. Her vil du få jord på hendene og kunnskap i hodet. Du får skape og drive forskjellige urbane dyrkingsarealer i samspill med restauranter, frivillighet og næringsliv.

StUF vil bidra til bærekraftig by og stedsutvikling, fremme kunnskap om bærekraftig matproduksjon og bærekraftig verdiskapning og næringsutvikling innen urbant landbruk.

Helårslinjen Grønne vekster & grønne saker er et godt eksempel på en samspillsarena. Her vil StUF sammen med Stavangers restauranter, skoler og næringsliv arbeide sammen om kursing, dyrking og forsyning. Vi vil bringe sammen matproduksjon og arealplanlegging, birøkt og husdyrhold, sosial inkludering og gründervirksomhet, økologi og økonomi.

Innhold på Urbant landbruk:

  • Urban gardening: Økologisk bærekraft i byen.
  • Skape og drive urbane dyrkingsarealer knyttet sammen med lokale restauranter
  • Arrangere «Stygge grønnsakers marked». Et samarbeidsprosjekt mellom lokale grønnsaksdyrkere og faste abonnementer
  • Kompostering
  • Permakultur
  • Lære å planlegge/sette sammen menyer for jord til bord
  • Foredling av råvarer og årstidsmat
  • Urban dyrkning sin sosiale side
  • Budsjettering
  • Samarbeid med restauranter

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 15. november hvert år.