Hva kan jeg bli med yrkesfag?

Baker
Bakere jobber med å lage brød, bagetter, kaker og annet bakverk.

Barista
En barista lager ulike kaffedrikker i en kaffebar.

Bartender
Bartendere jobber i bar, og er en viktig servicemedarbeider som bedriftens ansikt utad.

Ernæringskokk
Ernæringskokker lager mat ved storkjøkken og institusjoner, basert på kunnskap om ernæring, kosthold og helse.

Fagarbeider industriell matproduksjon
En fagarbeider i industriell matproduksjon jobber med fremstilling av mat- og drikkevarer i en moderne industri.

Fagarbeider sjømatproduksjon
Fagarbeidere innen sjømatproduksjon fremstiller sjømatprodukter, ofte helt frem til ferdig produkt.

Ferskvarehandler
En ferskvarehandler behandler og selger råvarer som sjømat, kjøtt og ost, og tilbereder mat til ferskvaredisken. Du gir også tilberedningstips til kunder.

Hovmester
Hovmesteren passer på at gjestene blir tatt godt imot, og at de får den servicen de skal ha.

Kantinemedarbeider
Som kantinemedarbeider lager du kald og varm mat. Kundebehandling er også en viktig del av jobben.

Kjøkkensjef
En kjøkkensjef leder arbeidet på et kjøkken.

Kjøttskjærer
En kjøttskjærer skjærer ned hele dyreskrotter til fileter, biffer og produksjonskjøtt.

Kokk
Kokker jobber med å lage mat, sette opp menyer, planlegge innkjøp og velge ut råvarer.

Konditor
Konditorer lager, pynter og setter sammen kaker.

Pølsemaker
Pølsemakeren jobber med produksjon av pølser og andre kjøttvarer.

Servitør
Servitøren tar imot bestillinger, serverer mat og gjør sitt beste for at hver enkelt gjest skal trives.

Slakter
Slaktere avliver dyr og klargjør skrottene for videre bearbeiding.

Vinkelner
Vinkelnere er faglærte personer i hotell - og restaurantbransjen, med omfattende kunnskaper om vin og andre drikkevarer.
Bli kjent med de ulike yrkene
- Test forskjellige yrker i yrkesfaglig fordypning!
- Kjenner du noen i yrket? Snakk med dem.
- Se hva folk sier om jobben sin i yrkesintervjuene.
- Spør en karriereveileder om hjelp.
