Sist oppdatert 28. mai 2024
Ansvarlig på denne siden: Utdanning.no

Beskrivelse

Med en utdanning innen matvitenskap kan du for eksempel jobbe med produktutvikling og kontroll av matvarer.

På utdanningen kan du blant annet lære om temaer som matkjemi, ernæring, råvarer, mikrobiologi og produktutvikling.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og spesielle krav. Se den enkelte utdanning.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og spesielle krav. Se den enkelte utdanning.

Varighet

Bachelorgrad tar 3 år og mastergrad tar 5 år.

Varighet

Bachelorgrad tar 3 år og mastergrad tar 5 år.

Utdanninger

Utdanninger

Viser 3 utdanninger
Tittel Studietype Studieform Lærested Kravkode Førstegang Ordinær
Matvitenskap og ernæring Master og høyere Undervisning ved lærestedet, heltid NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet REALFA Alle kom inn Alle kom inn
Matvitenskap, teknologi og bærekraft - bachelor Bachelor og høgskolekandidat Undervisning ved lærestedet, heltid NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet MATTEK Alle kom inn Alle kom inn
Matvitenskap, teknologi og bærekraft - master Master og høyere Undervisning ved lærestedet, heltid NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Jobb

Hva jobber de som har tatt denne typen utdanning som?

Kilde: Statistisk sentralbyrå 2022. Tall fra høsten 2021. Forklaring til statistikken
  • 758199 - Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, høyere nivå
  • 758105 - Master, mat og teknologi, toårig
  • 758104 - Master, industriell matproduksjon, 1½-årig
  • 758103 - Master, mattrygghet (food safety), toårig
  • 758102 - Master, matvitenskap, toårig
  • 758101 - Cand.agric.-utdanning, næringsmiddelfag
  • 7581 - Næringsmiddelproduksjon
  • 658199 - Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, lavere nivå
  • 658108 - Bachelor, fiskeri- og næringsmiddelteknologi, treårig
  • 658107 - Bachelor, matvitenskap, treårig
  • 658106 - Bachelor, næringsmiddelteknologi, treårig
  • 658105 - Næringsmiddelteknisk utdanning, lavere nivå
  • 658104 - Næringsmiddelfag for fiskerisektoren, lavere nivå
  • 658103 - Høgskolekandidat, næringsmiddelteknologi, treårig
  • 658102 - Høgskolekandidat, næringsmiddelkvalitet og -analyse, toårig
  • 658101 - Høgskolekandidat, fiskeri- og næringsmiddelteknologi, treårig
  • 6581 - Næringsmiddelproduksjon

Finn yrker

Jobb

Hva jobber de som har tatt denne typen utdanning som?

Kilde: Statistisk sentralbyrå 2022. Tall fra høsten 2021. Forklaring til statistikken
  • 758199 - Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, høyere nivå
  • 758105 - Master, mat og teknologi, toårig
  • 758104 - Master, industriell matproduksjon, 1½-årig
  • 758103 - Master, mattrygghet (food safety), toårig
  • 758102 - Master, matvitenskap, toårig
  • 758101 - Cand.agric.-utdanning, næringsmiddelfag
  • 7581 - Næringsmiddelproduksjon
  • 658199 - Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, lavere nivå
  • 658108 - Bachelor, fiskeri- og næringsmiddelteknologi, treårig
  • 658107 - Bachelor, matvitenskap, treårig
  • 658106 - Bachelor, næringsmiddelteknologi, treårig
  • 658105 - Næringsmiddelteknisk utdanning, lavere nivå
  • 658104 - Næringsmiddelfag for fiskerisektoren, lavere nivå
  • 658103 - Høgskolekandidat, næringsmiddelteknologi, treårig
  • 658102 - Høgskolekandidat, næringsmiddelkvalitet og -analyse, toårig
  • 658101 - Høgskolekandidat, fiskeri- og næringsmiddelteknologi, treårig
  • 6581 - Næringsmiddelproduksjon

Finn yrker

Liknende utdanninger

Liknende utdanninger

Innholdet på denne siden lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS).

Se hvilke NUS-koder som gjelder for denne siden

  • Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, høyere nivå (758199)
  • Master, mat og teknologi, toårig (758105)
  • Master, industriell matproduksjon, 1½-årig (758104)
  • Master, mattrygghet (food safety), toårig (758103)
  • Master, matvitenskap, toårig (758102)
  • Cand.agric.-utdanning, næringsmiddelfag (758101)
  • Næringsmiddelproduksjon (7581)
  • Næringsmiddelproduksjon, uspesifisert, lavere nivå (658199)
  • Bachelor, fiskeri- og næringsmiddelteknologi, treårig (658108)
  • Bachelor, matvitenskap, treårig (658107)
  • Bachelor, næringsmiddelteknologi, treårig (658106)
  • Næringsmiddelteknisk utdanning, lavere nivå (658105)
  • Næringsmiddelfag for fiskerisektoren, lavere nivå (658104)
  • Høgskolekandidat, næringsmiddelteknologi, treårig (658103)
  • Høgskolekandidat, næringsmiddelkvalitet og -analyse, toårig (658102)
  • Høgskolekandidat, fiskeri- og næringsmiddelteknologi, treårig (658101)
  • Næringsmiddelproduksjon (6581)

Denne listen lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS). Utdanningene som rapporteres til utdanning.no er merket med NUS-koder. Disse utdanningslistene gir deg informasjon om alle utdanninger som er merket med samme NUS-koder.