Nøkkelinformasjon

AOF Vestlandet-Agder - Logo
AOF Vestlandet-Agder - Logo

Studiested

Nettstudier

Nivå

Lærefag

Studietempo

Deltid

Om studiet

Har du relevant erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.

Dette kurset er ment for deg som allerede har erfaring fra faget, og som nå ønsker å ta fagbrev. Med fagbrev i isolatørfaget vil du kunne isolere og kapsle rør, ventiler, beholdere og tankanlegg på land og offshore. Du bidrar også til miljøvennlig og energieffektiv isolering av bygninger, skip og konstruksjoner i kjemisk industri og i olje- og gassindustri.
Kurset tilbys gratis med midler fra Bransjeprogrammet til industri- og byggenæringen og er beregnet for deg som har yrkestilhørighet til faget. Det er fortløpende opptak hvor arbeidserfaring vil bli prioritert. Nærmere oppstart vil de resterende plassene fylles opp i henhold til «første mann til mølla» prinsippet.

Kurset er tilrettelagt for voksne, og foregår i virtuelt klasserom en kveld i uken fra kl. 17.00 – 21.00.

Undervisningsopplegg

Nettstudium

Læringsutbytte

Innhold
Kjerneelementer innen isolatørfaget:

Oppmåling og prefabrikkering
Kjerneelementet oppmåling og prefabrikkering innebærer å bruke digitale programmer og maskiner til å beregne mengder og vinkler. Å bruke målestokk i arbeidet er også en del av kjerneelementet. Kjerneelementet handler videre om å måle opp og tegne deler til prefabrikkering av kapsling, mantling og ytterbekledning.
 
Isolering og kapsling
Kjerneelementet isolering og kapsling handler om å velge og bruke materialer, verktøy og utstyr på en fagmessig, økonomisk og miljøvennlig måte. Kjerneelementet innebærer også isolering og kapsling av rør, tanker og strukturer mot varme, kulde, kondens, lyd og brann. Videre handler kjerneelementet om å velge og bruke nye materialer og mekaniske og programmerbare maskiner. Å planlegge, gjennomføre, dokumentere og vurdere arbeidet i henhold til regelverk og spesifikasjoner er også vesentlig i dette kjerneelementet.
 
Helse, miljø og sikkerhet
Kjerneelementet helse, miljø og sikkerhet handler om å identifisere og forhindre situasjoner som er en fare for liv og helse i arbeid med isolering av rør, tanker og strukturer. Kjerneelementet innebærer å risikovurdere arbeidet i samsvar med gjeldende regelverk og gjennomføre sikker jobb-analyse. Følge toleransekrav i prosjekter er og en del av kjerneelementet. Videre handler det om å bruke utstyr og maskiner i henhold til gjeldende regelverk og å arbeide i samsvar med gjeldende system og tiltaksplan for helse, miljø og sikkerhet. Kollegialt samarbeid om bærekraftige og miljøvennlige løsninger er også en del av kjerneelementet.