Nøkkelinformasjon

Du lærer å bruke ulike teknikker, verktøy og 3D-programmer for å gjøre oppmålinger i industribransjen, både på land og offshore. Oppmåling er viktig for å sikre at produkter er bygget riktig ut i fra krav og spesifikasjoner fra kunden.

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittelen er industrioppmåler.

Læreplan

Læreplan i industrioppmålingsfag

Vg3 industrioppmålingsfaget handler om å kontrollere og verifisere posisjon og dimensjoner av moduler, understell, konstruksjoner og andre sammenstillinger innenfor industrien på land og til havs. Faget handler om å sikre at ulike dimensjoner er innenfor gitte toleransekrav og spesifikasjoner. Det handler om å følge prosedyrer og tegninger og å utarbeide relevant dokumentasjon. Faget skal bidra til å utvikle fagarbeidere som kan imøtekomme høye krav til kvalitet og nøyaktighet, vise omstillingsevne og bidra til kontinuerlig kvalitetsforbedring.

Ta videregående som voksen

Intro
Hvis du er over 25 år og ikke har fullført og bestått videregående opplæring, kan du har rett til gratis videregående. Her kan du lese mer om hvilke regler og rettigheter som gjelder, og hvordan du kan ta videregående som voksen der du bor.
Les mer om videregående som voksen

Arbeidsmarked

Her finner du en oversikt over bedrifter som har stillinger i relevante yrker.

Samarbeidsavtaler

Lignende utdanninger

Relevante yrker