Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Oslo

Nivå

Fagskolestudium

Studiepoeng

30.0

Semester

1

Kostnader

55000

Studieform

Nettstudium, samlingsbasert

Studietempo

Heltid, deltid

Søknadsfrist

Løpende

Oppstartsdato

Fleksibel oppstart

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Fagutdanningen varer 1/2 år, og kvalifiserer for servering, salg, import og produksjon av vin og brennevin. Utdanningen omfatter en grundig teoretisk og praktisk opplæring innen vin-, øl- og brennevinsfaget. Utdanningen finnes også som nettstudium m/samlinger. Studiet kan tas på fulltid 1/2 år eller deltid 1 år. Studiet gir 30 studiepoeng.

Utdanningen er spesielt rettet mot det norske arbeidsmarkedet, og gir god fagkompetanse for typiske vin-, øl- og brennevinsrelaterte yrker i Norge, samt en grundig innføring i norske lover innenfor handel og konsum av alkoholholdig drikke. Den praktiske opplæringen omfatter daglige smakinger av vin, øl og brennevin, der studenten skal oppøve evnen til å vurdere kvalitet. Opplæringen omfatter vinblandingsøvelser og trening i praktiske disipliner som f.eks dekantering og servering.

Utdanningen er godkjent av NOKUT og Statens lånekasse for utdanning.

Opptakskrav

Bestått videregående skole eller 5 års realkompetanse

Opptaksinformasjon

Fortløpende opptak

Karrieremuligheter

Sommelier / Vinkelner, Vinimportør, Vinselger, Produksjon av vin og brennevin, Vinjournalist.

Kvalifikasjon/tittel

Sommelier

Alle utdanninger innen