Læreplan
Felles programfag for maritime fag skal legge grunnlaget for yrkesutøvelse om bord på skip og flyttbare innretninger. Det nasjonale og internasjonale samfunnet er avhengig av driftssikre og velfungerende fartøy med avansert teknologi og automatiserte prosesser. Programfagene skal bidra til å utvikle dyktige medarbeidere med høy kompetanse for drift av skip og flyttbare innretninger. Programfagene skal bidra til økt bevissthet om miljømessige utfordringer om bord, slik at hensynet til ressursutnyttelse og bærekraftig utvikling ivaretas.
Maritime virksomheter opererer i et internasjonalt marked og næringsliv og utgjør flerkulturelle og tverrfaglige arbeidsfellesskap. Opplæringen skal bidra til å utvikle den enkeltes evne til samarbeid og kommunikasjon på tvers av grenser for kulturer og fagområder. Sikkerhetsforståelse og grunnleggende forståelse av regelverk og rutiner om bord på fartøyer skal være sentrale elementer i opplæringen. Programfagene skal bidra til å utvikle elevens selvstendighet og omstillings- og vurderingsevne.
Opplæringen skal omfatte generelle arbeidsoppgaver knyttet til fartøyenes drift og operasjon. Opplæringen skal legge til rette for en praktisk og variert opplæring i rutiner og systemer om bord. Opplæringen skal gi fagkompetanse med mulighet for videre fordypning og spesialisering innenfor maritim virksomhet.
Opplæringen gjennomføres i henhold til den internasjonale konvensjonen om normer for opplæring, sertifikater og vakthold for sjøfolk, 1978 (STCW) med endringer, herunder fagopplæring etter regel II/5 og III/5 samt sikkerhetsfamiliarisering etter regel VI/1.
Les hele læreplanen på udir.noAndre varianter av denne utdanningen
Samarbeidsavtaler i
Denne linjen har ikke noen aktive samarbeidsavtaler.
Informasjon

Tittel
Opplæring for innvandrere

Tittel
Utdanning i forsvaret

Tittel
Informasjon og fakta om videregående opplæring
Videregående som voksen

Tittel
Ta videregående som voksen
Her kan du lese mer om hvilke regler og rettigheter som gjelder for deg, og hvordan du kan ta videregående som voksen i fylket du bor i.

Tittel
Veien til fagbrev

Tittel
Veien til studiekompetanse
Verktøy

Karakterkalkulatoren
Regn ut hvor mange poeng du har, og se hva du kan komme inn på.

Karriereveiledning.no
Snakk med en veileder om utdanning og jobb.

Veien til fagbrev
Se alle muligheter som fører til fag- eller svennebrev.

Finn lærebedrift
For deg som rekrutterer lærebedrifter.