Læreplan
Programområdet for kokk- og servitørfag skal bidra til utvikling av kompetanse innen tilberedning, anretning og servering av måltider til gjester på ulike spisesteder og til brukere i ulike institusjoner. Måltidene har stor betydning som sosial faktor, og en stadig større del av måltidene tilberedes og serveres utenfor hjemmene. Økt kunnskap om kostens betydning for helse og velvære har ført til større etterspørsel etter ernæringsmessig riktig mat og etter spesialkost. Programfagene skal fremme kunnskap om kosthold og helse i samfunnet. Programfagene skal også bidra til å utvikle medarbeidere med evne til å produsere og til å skape en helhetlig opplevelse som imøtekommer brukernes og gjestenes ønsker og behov. Videre skal programfagene gi opplæring i norske og samiske mattradisjoner, mat fra ulike kulturer og nasjonale og internasjonale mattrender.
Opplæringen skal bidra til å utvikle elevens ferdigheter innen tilberedning, anretning og servering av mat og drikke. Opplæringen skal også fremme forståelse av måltidenes betydning og sammenhengen mellom kosthold, levevaner og helse. Opplæringen skal bidra til å utvikle elevens kompetanse innen salg, service og økonomi. Videre skal opplæringen medvirke til å styrke elevens evne til samarbeid og omstilling, og fremme etisk bevissthet og kreativitet. Opplæringen skal legge grunnlaget for innsikt i og forståelse av relevant regelverk som gjelder produksjon og omsetning av mat og drikke, og av de krav som stilles til bransje, bedrift og yrkesutøvere.
Opplæringen skal legge vekt på praktisk arbeid og samarbeid med det lokale næringslivet. Gjennom økt faglig kompetanse skal den enkelte få bedre grunnlag for å velge videre utdanning og framtidig yrke innenfor kokk- og servitørfag.
Andre varianter av denne utdanningen
Samarbeidsavtaler i
hele landet
Hele landet
HALLINGSTUENE AS | Vis avtale |
RESTAURANT 1877 AS | Vis avtale |
SPISEKROKEN INGVILD AS | Vis avtale |
ULVIK OMSORGSTUN | Vis avtale |
BOKKO SJUKEHEIM | Vis avtale |
SPISEKROKEN STRAUME AS | Vis avtale |
FRETHEIM HOTEL | Vis avtale |
MENY SOGNDAL | Vis avtale |
ELLEVILT AS | Vis avtale |
FRU HAUGANS HOTEL AS | Vis avtale |
BAKERIET MO I RANA AS | Vis avtale |
SCANDIC MEYERGÅRDEN | Vis avtale |
STIFTELSEN VEFSN FOLKEHØGSKOLE | Vis avtale |
LEMONSJØ FJELLSTUE & HYTTEGREND innehaver Marit Furuset | Vis avtale |
FORSVARET | Vis avtale |
MOSJØEN VIDEREGÅENDE SKOLE | Vis avtale |
ALIOLI CATERING AS | Vis avtale |