Læreplan

Læreplan i
Vg2 Elenergi og ekom

I et høyt utviklet teknologisk samfunn forutsettes det sikre og velfungerende elektriske systemer. Uten elenergisystemer vil det være umulig å oppfylle de ønskede krav til kvalitet og komfort. Opplæringen i elenergi skal medvirke til å dekke samfunnets behov for kompetanse innenfor elkraftproduksjon og distribusjon, sjøfart, oljeproduksjon og industrivirksomhet, jernbane, helsevesen, næringsvirksomhet og boliger. Derfor må elenergifaget møte samfunnets krav innen fagområdet med kvalifiserte fagfolk som kan installere, kontrollere og vedlikeholde systemene og det tilhørende utstyret.

Opplæringen skal utvikle den enkeltes evne til å tenke helhetlig, fremme system- og sikkerhetsforståelse og utvikle evne til omstilling. Programfagene skal øke bevisstheten om miljømessige utfordringer knyttet til ressursutnyttelse og bærekraftig utvikling.

Opplæringen skal legge vekt på utprøving, innsikt og bevisste valg knyttet til elenergisystemene og det tilhørende utstyret. Anvendelse av elsikkerhetsregelverk skal være gjennomgående i opplæringen. Opplæringen skal fremme selvstendighet og samarbeid med andre, innenfor og utenfor eget fagområde. Videre skal det legges vekt på serviceinnstilling og evne til å kommunisere med brukere, supportpersonell og kolleger. Nøyaktighet, kreativitet og løsningsorientering i utførelsen av arbeidet skal også være sentrale faktorer.

Opparbeidelse av planleggingskompetanse, system- og utstyrsforståelse og utvikling av læringsstrategier i virkelighetsnære, helhetlige og tverrfaglige læringsoppdrag skal danne grunnlaget for videre fordypning og spesialisering.

Samarbeidsavtaler i hele landet
Hele landet

STATKRAFT AS Vis avtale
NORWEGIAN CRYSTALS AS Vis 2 avtaler
VANGEN ELEKTRISKE AS Vis 11 avtaler
KVÆRNER AS LOKASJON STORD VERFT Vis 14 avtaler
EQUINOR ASA AVD KONTOR BERGEN Vis avtale
GOODTECH AS AVD OS Vis 3 avtaler
LOS ELEKTRO AS AVD BREMNES Vis avtale
LÆRDAL ENERGI AS Vis 4 avtaler
NYRSTAR HØYANGER AS Vis 6 avtaler
CAVERION NORGE AS Vis 12 avtaler
NBN FLORØ AS Vis 11 avtaler
ARVA AS AVD TOMASJORD Vis 9 avtaler
ISTAD NETT AS AVD MOLDE Vis 2 avtaler
LOFOTKRAFT AS AVD VESTVÅGØY Vis 9 avtaler
SINUS MOSJØEN AS Vis 15 avtaler
SANDNESSJØEN INSTALLASJON AS Vis 5 avtaler
MELØY ELEKTRO AS Vis 3 avtaler
AQILA AS AVD SVOLVÆR Vis 15 avtaler
BRAVIDA NORGE AS AVD NARVIK ELEKTRO Vis 10 avtaler
SKS PRODUKSJON AS Vis 10 avtaler
Det finnes 174 samarbeidsavtaler mellom skoler og bedrifter, hvorav 174 passer dine kriterier.

Lignende utdanninger