Læreplan
Vg3 servitørfaget handler om servering av mat og drikke på ulike serveringssteder og kunnskap om lokale, nasjonale og internasjonale mat- og drikketradisjoner og trender. Faget handler videre om profesjonell veiledning og service til gjester med ulike ønsker og behov, gode måltids- og reiselivsopplevelser og mersalg. Vg3 servitørfaget handler også om mat og drikke som kulturbærer i samfunnet. Faget skal bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.
Les hele læreplanen på udir.noAndre varianter av denne utdanningen
Samarbeidsavtaler i
Denne linjen har ikke noen aktive samarbeidsavtaler.
Informasjon
Tittel
Opplæring for innvandrere
Tittel
Utdanning i forsvaret
Tittel
Informasjon og fakta om videregående opplæring
Videregående som voksen
Tittel
Ta videregående som voksen
Her kan du lese mer om hvilke regler og rettigheter som gjelder for deg, og hvordan du kan ta videregående som voksen i fylket du bor i.
Tittel
Veien til fagbrev
Tittel
Veien til studiekompetanse
Verktøy
Karakterkalkulatoren
Regn ut hvor mange poeng du har, og se hva du kan komme inn på.
Veien til studiekompetanse
Se mulighetene dine for å ta høyere utdanning.
Veien til fagbrev
Se alle muligheter som fører til fag- eller svennebrev.
Finn lærebedrift
For deg som rekrutterer lærebedrifter.