Nøkkelinformasjon

AOF Vestlandet-Agder - Logo
AOF Vestlandet-Agder - Logo

Studiested

Nettstudier

Nivå

Enkeltfag

Semester

1

Kostnader

12400

Studieform

Undervisning ved lærestedet, nettstøttet

Studietempo

Deltid

Om studiet

Ukedag og tidspunkt for undervisning kommer vi tilbake til når kurset starter.

Alle bruker matematikk. Noen nøyer seg med den enkle matematikken som er nødvendig for å lage mat, gå i butikken eller passe tiden. Andre bruker matematikk for å undersøke om de tør å ta opp studielån, bytte jobb eller kjøpe hus.

Stadig flere studerer et fag der de trenger matematikk som verktøy, og mange har et arbeid som forutsetter matematiske kunnskaper eller bygger på matematisk teknologi. I et moderne samfunn finnes matematikken overalt uten at vi legger merke til den.

Undervisningen dekker pensum på Vg1 studiespesialisering.

Forkunnskaper

Fullført grunnskole eller tilsvarende. Dersom det er lenge siden du har hatt matematikk, anbefaler vi å ta vårt forkurs for å friske opp viktige deler av faget fra grunnskolen.

Spesielt om matematikk

Dersom du ønsker studiekompetanse i matematikk uten at du skal ta ekstra realfag må du i tillegg ta Matematikk 2P. Da anbefaler vi at du tar kurset Matematikk 1P-2P – dag eller Matematikk 1P-2P – kveld.

Finansiering

Du kan søke støtte fra Lånekassen, forutsatt at din totale studiebelastning er tilstrekkelig. Søknaden gjennomfører du selv på Lånekassen ved bruk av MinID eller BankID.

På nettsiden finner du god veiledning og svar på de mest stilte spørsmålene. Her kan du se hvor mye du kan få i lån og stipend.

Fagorganisert?

Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond, mens blant annet Fagforbundet og Handel og kontor har egne stipendordninger.

Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon!

Eksamen

Frist for oppmelding til eksamen på høsten er 15. september og 1. februar om våren. 
All oppmelding til eksamen skal skje til din fylkeskommune.

Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.

Gjennomføring

Opplæringen gis ved tradisjonell klasseromsundervisning. I tillegg benytter vi læringsplattformen Acampus hvor lærerne legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. Dette betyr at dersom du av ulike årsaker ikke alltid har anledning til å delta i undervisningen, kan du likevel ha god oversikt over hva som foregår i klasserommet og kan kommunisere med lærer.

Vi legger vekt på å forberede deg til studier på høyere nivå og har derfor fokus på «ansvar for egen læring». Vi vil i starten av skoleåret gi deg opplæring i studieteknikk, og du kan når som helst be om hjelp til å få laget din egen studieplan. Du kan også få veiledning på hvilken studieteknikk som passer best for deg.

 

 

Opptaksinformasjon

Søknadsfrist: Se studiets hjemmeside.