Nøkkelinformasjon
Nivå
Studiepoeng
Semester
Studietempo
HeltidOm studiet
Masterprogrammet i miljøteknologi fokuserer på bærekraftig og fornuftig bruk av miljøet.
Studiets oppbygging
Masterutdannelsen i miljøteknologi tar for seg konkrete problemstillinger i akvatisk miljø og tiltak som kan gjøres for å redusere skadevirkningene av menneskelig aktivitet.
Studiet er tilrettelagt for internasjonale studenter, og undervisningen er på engelsk.
Spesialiseringer
Du spesialiserer deg innen enten Offshore Environmental Technology eller Water Science and Technology. Begge spesialiseringene er basert på kurs sammensatt av obligatoriske og valgfrie fag.
Velger du en spesialisering innen Water Science and Technology (vannvitenskap), vil du lære mer om akvatisk kjemi og økologi samt teknologier for behandling av vann og avløpsvann.
Du vil få en grunnleggende basis i naturvitenskap og forskning. Du vil lære mer om akvatiske prosesser og mekanismer som er avgjørende for forståelsen av naturlige vannmiljø og vår bruk av disse. I tillegg vil du lære mer om miljø-bioteknologi og vannbehandling.
Velger du spesialiseringen i Offshore Environmental Engineering vil du ta fag innen olje og gassutvinning, produksjonsteknologi og miljøforvaltning. Dette passer for deg som er interessert i tekniske og administrative metoder for miljøforvaltning i offshore-industrien. Med offshore-spesialiseringen får du et forsprang om du ønsker å arbeide i olje- og gassindustrien eller i en offshore relatert bedrift.
Opptakskrav
Bachelor i ingeniørfag i miljøteknologi, kjemi, bioteknologi
eller lignende i samsvar med nasjonal rammeplan for
ingeniørutdanning eller tilsvarende, med minimum 30 studiepoeng
med basisemner i kjemi.
Alle søkere må ha minimum 25 studiepoeng
i matematikk, 5
studiepoeng
i statistikk, samt 7,5 studiepoeng
i fysikk.
Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C.
Studenter med en 3-årig bachelorgrad
i ingeniørfag i henhold til
norsk rammeplan for ingeniørutdanning eller tilsvarende (som
inneholder minst 25 studiepoeng
(sp) matematikk, minst 5 sp
statistikk, og minst 7,5 sp i fysikk), og som har opptak til
master i miljøteknologi, er dermed kvalifisert for
tilleggstittelen «Master i teknologi/sivilingeniør.
Søknadsfrist: 15. april.
Søknadsfrist for søkere med utenlandsk
utdanning utenom nordiske land: 1 mars
Læringsutbytte
Dette studiet passer for deg som har en oppriktig interesse for miljøstudier, og da spesielt det akvatiske miljø. Dersom du i tillegg ønsker å oppnå avanserte kunnskaper og kompetanser om naturlige vannsystem, vannkjemi og renseteknologi er dette studiet for deg.
Videre studier
Kandidater kan også kvalifisere til relevante PhD stillinger ved UiS, andre universiteter i Norge eller utlandet.
Karrieremuligheter
Med masterstudiet blir kandidaten kvalifisert for stillinger innen miljøteknologi og miljøforvaltning. Du kan jobbe innen offentlige og private forskningsinstitusjoner, miljøforvaltning eller som teknisk konsulent og miljørådgiver i industribedrifter.
Utveksling
Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!
UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram .
Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!
Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng ) før du reiser.
Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut