Fakta

Sted:
Kristiansand
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Agder

24. januar 2023.

Om studiet

Hvorfor velge dette studiet?

Har du lyst til å ha en karriere som musikkpedagog og samtidig være utøver? Hos oss kan du ta en faglærerutdanning i rytmisk musikk som i tillegg til å kvalifisere for utøvende virksomhet og til videre studier, gir deg mulighet til å jobbe i grunnskole, videregående skole, kulturskole og i det frivillige musikkliv.

Hovedinstrumentet ditt står sammen med pedagogiske fag sentralt i studiet. Fag som samspill, musikkteknologi og komponering/arrangering gir deg kompetanse både som utøver og som pedagog på ulike arenaer innen musikkfeltet. Vi ser en økende etterspørsel etter lærere med laptop som hovedinstrument. Derfor tar vi nå opp på laptop også på faglærerutdanningen. Vi tilbyr også laptop som biinstrument.

Praksis står sentralt i utdanningen og gjennom praksisarbeid får du nyttig erfaring i å utvikle prosjekter som både kan brukes i undervisning og utøving. Utdanningen passer for deg som vil ha flere ben å stå på, og som senere ønsker muligheten til å satse på både en karriere som musikkpedagog og egen utøvende virksomhet.

Hva lærer du?

  • Du får utvikle dine tekniske ferdigheter som musiker og instrumentalist under veiledning.
  • Du lærer å formidle og uttrykke deg på ditt hovedinstrument, både som solist og i samspill med andre musikere.
  • Du lærer å gjennomføre og legge til rette for musikkundervisning og veiledning av barn og unge.
  • Du behersker innstudering, fremføring og formidling av et repertoar som er relevant for ditt instrument.
  • Du får kunnskap og innsikt i å arbeide tverrfaglig.
  • Fullført studium gir deg graden bachelor – Faglærer i rytmisk musikk.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og minimum 35 skolepoeng, samt et gjennomsnitt på minimum karakteren 3,0 i norsk (393 timer) og 3,0 i matematikk (224 timer) og bestått opptaksprøve (finner sted i uke 10). Mer informasjon om musikkopptaket finner du på uia.no/musikkopptak.

Anbefalte forkunnskaper

Det kreves meget gode ferdigheter i hovedinstrument og grunnleggende ferdigheter på piano. Det forutsettes også at du har godt gehør og kunnskaper i musikkteori samt at du er allment musikalsk orientert.

Andre krav i løpet av studiene

Studiet har skikkethetsvurdering, krav om politiattest og tuberkuloseundersøkelse, samt en erklæring om taushetsplikt for studenter i praksis.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor - faglærer i musikk