Fakta

Sted:
Sámi allaskuvla / Sámi University of Applied Sciences Kautokeino
Studietype:
Lavere nivå
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
15
Søknadsfrist: 15. april

Informasjon oppdatert

25. januar 2023.

Om studiet

Bryr du deg om samisk kultur, samfunn og historie? Da er dette studiet for deg.

Studiet er bygget opp for Sámi allaskuvlas «sámi ofelaččat – samiske veivisere», men det kan også egne seg for andre som har behov for kunnskap i og forståelse for samiske samfunnsforhold og historie.

Studiet sikter mot å utvikle en faglig kompetanse og etisk refleksjon i formidling av samiske samfunnsforhold og samisk kultur, samisk historie og samisk mangfold. Videre skal studentene lære kritisk vurdering av ulike fremstillinger av samer i tid og rom.

Studentens eventuelle samiske selvforståelse og studentens egne refleksjoner er vesentlige i studiet. I studiet får man mer kunnskap om ulike samiske kulturelle- og samfunnsmessige forhold, i samisk fortellerkunst og tradisjonsbaserte kulturuttrykk. Studiet gjennomføres gjennom aktiv deltagelse i forelesninger og seminarer, skriftlig arbeid, muntlige presentasjoner og andre aktiviteter.

Studiet kan inngå i ulike bachelorprogram ved Sámi allaskuvla.

Opptakskrav

Vanlige opptakskrav til høyere utdanning. Opptaksgrunnlag kan være enten generell studiekompetanse (fullført videregående utdanning) eller realkompetanse.

 

 

Opptaksinformasjon

Anbefalte forkunnskaper:
Det forventes at søkere har kjennskap og forståelse for samisk kultur, samfunn og historie fra før av. Studentene bør klare å følge undervisning i temaene uten en grunnleggende innføring i emnene.