Fakta

Sted:
NTNU VIDERE
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Samlingsbasert
Oppstart: 2. september
Studiepoeng:
10
Søknadsfrist: 1. juni

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

20. mars 2024.

Om studiet

Jobber du i klinikken, og har en forskerspire i magen? Da er dette kurset for deg.

Du tar med deg forskningsidéen din, og vi jobber med forskningsprotokollen din gjennom 2 semestre. Kurset er veldig praktisk rettet og dialogbasert. Man blir godt kjent med de andre deltagerne, og det er gode muligheter for å skape nettverk videre. Vel møtt!


Kurset vil gi deg innføring og motivasjon for oppstart og gjennomføring av egne forskningsprosjekter.

Målet er å lage en forskningsprotokoll med en kvalitet som gjør at du kan publisere det endelige resultatet i et fagtidsskrift.

Arbeidet vil kunne fungere som forberedelse/støtte til en mer omfattende forskningsutdanning (som f.eks. mastergrad eller doktorgradsprogram (ph.d.). Hovedvekten legges på kvantitative metoder (tverrsnittstudier samt eksperimentelle/kvasieksperimentelle studier) da disse egner seg godt til mange kliniske problemstillinger. 

Du vil i stor grad arbeide med dine egne ideer og prosjekter. Det er derfor en forutsetning at du har/finner et konkret prosjekt å arbeide med i kursperioden. 

Omfang

Kurset består av 10 kursdager med tre-fire ukers mellomrom, og går over 2 semestre (høst 2024/vår 2025). Obligatorisk oppmøte på samlingsdager. 

Læringsmetode

Veiledet problembasert læring i gruppe med egenstudier og oppgaver. Forutsetter at deltagere er aktive i gruppen. Mye bruk av muntlige presentasjoner av eget prosjekt i gruppen samt skriftlige hjemmeoppgaver. MDV6002 er dialogbasert, og krever at studenten er aktiv gjennom hele kurset. Vi bruker internasjonale gjesteforskere, de siste gangene har vi brukt Prof. Jan Scott, Newcastle University.

Undervisningsopplegg

Studium med fysiske samlinger

Opptakskrav

  • Bachelorgrad (180 sp) eller mer innen et relevant fagområde. Søkere med realkompetanse kan vurderes på individuelt grunnlag.
  • Søkere må ha en prosjektidé, og veileder. Prosjektet må være godkjent av leder. 

For å søke på kurset må du fylle ut dette skjemaet - og laste det opp i søknadsportalen.

Spørsmål om opptak og opptakskrav:
Telefon 73 59 77 01
E-post: evuopptak@aud.ntnu.no

Anbefalt forhåndskunnskap

Noen års klinisk erfaring. Søkere må ha engelskkunnskaper.