Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Trondheim
Gjøvik
Ålesund

Nivå

Bachelor, 3 år

Studiepoeng

180

Semester

6

Studietempo

Heltid

Velg alternativ

Opptakskrav

HING

Poenggrenser 2021

  • 49.90 (primær)
  • 53.90 (ordinær)

Studieplasser

35

Søknadskode (SO)

194004

Opptakskrav

HING

Poenggrenser 2021

  • 56.00 (primær)
  • 58.00 (ordinær)

Studieplasser

90

Søknadskode (SO)

194503

Opptakskrav

HING

Poenggrenser 2021

  • 41.40 (primær)
  • 46.10 (ordinær)

Studieplasser

40

Søknadskode (SO)

194840

Informasjonen kommer fra Samordna Opptak.

Om studiet

"Dataingeniørstudiet er for deg som vil spesialisere deg i programmering. I tillegg vil du lære å bruke effektive utviklingsverktøy og metoder for å jobbe i team i større utviklingsprosjekter.

Du lærer å bygge opp funksjonell, sikker og brukertilpasset programvare ved hjelp av moderne metoder og teknologier. Studiet gir deg kunnskap og ferdigheter i alle sider av programvareutviklingen som sikkerhet, sårbarhet, drift og vedlikehold og personvern. Helt fra starten av får du et solid grunnlag i praktisk programmering, som inkluderer smidige metoder og støtteverktøy for å arbeide effektivt i team.

Med en dataingeniørutdanning vil du være med på å forme fremtiden og digitalisere alle bransjer for alle formål. Den raske teknologiutviklingen gjør at du som dataingeniør er med på nyskaping hele tiden.

Dataingeniørstudiet ved NTNU tilbyr studieretningene: Systemutvikling i Trondheim; her bruker du kreativitet for å lage brukervennlig og sikker programvare for foreksempel internett og mobilenheter. Cybersikkerhet og programmering på Gjøvik; her lærer du å lage systemer som sikrer mot cyberangrep. Applikasjonsutvikling i Ålesund; her lærer å utvikle mobilaplikasjoner, webteknologi og andre skytjenester.

Etter fullført utdanning kan du gå ut i arbeidslivet eller fortsette på en 2-årig mastergradsutdanning på NTNU.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i ingeniørfag