Nøkkelinformasjon

Nivå

Bachelor, 3 år

Studiepoeng

180

Semester

6

Studietempo

Heltid

Opptakskrav

HING

Poenggrenser 2021

  • 41.40 (primær)
  • 45.60 (ordinær)

Studieplasser

36

Søknadskode (SO)

194090

Informasjonen kommer fra Samordna Opptak.

Om studiet

Ingeniørstudiet i automatisering og intelligente systemer gir deg muligheten til å bli en ekspert på å automatisere innenfor det feltet som interesserer deg mest. Du kan styre roboter, skip, fly, til og med raketter. Man kan også automatisere læringsmateriell, distribusjon av medisin, regnskaps- og økonomiprosesser og systemer for handel- og varelager ved bruk av dagens teknologi.

Entrepernørskap og nytenking står sentralt gjennom hele studieløpet, og studentene får delta i flere hackathons og konkurranser. Du får bred innføring i kybernetikk, kunstig intelligens, elektroteknikk, datateknikk og kyberfysiske systemer. Studieprogrammet legger stor vekt på samarbeid mellom studenter, fagmiljø og næringsliv. Du får muligheten til å jobbe tett på industri, arbeidsliv og offentlig sektor i Norges ledende automasjonsmiljø. Automasjonsingeniører er etterspurt i alle bransjer og fagområder. Dette studieprogrammet tilbys kun i Ålesund.

Etter fullført utdanning kan du gå ut i arbeidslivet, eller fortsette med 2-årig master i simulering og visualisering eller kybernetikk og robotikk.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i ingeniørfag

Alle utdanninger innen