Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Noroff Oslo
Noroff Nettstudier

Nivå

Fagskolegrad

Studiepoeng

60.0

Semester

2

Organisering

Undervisning ved lærestedet, nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Om studiet

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

DAK, eller dataassistert konstruksjon, er et levende fagfelt som krever at du behersker programvaren og teknologien. Ved studiet jobber vi med spesial tilpasset programvare for at du skal oppnå og erfare mest mulig i studietiden. Overgangen fra tradisjonelle 2D-tegninger til 3D-modeller og fokuset på visualisering har ført til en økning i etterspørselen av dyktige fagfolk.

teknisk design-dak

Studiet gir kompetanse til både å konstruere byggetegninger komplette med planløsninger, samt design av produkter enten for prototyping eller optimalisering. Studiet legger også vekt på produksjon av presentasjonsmateriale som portefølje i f.eks. en jobbsøknadsprosess. Mange av våre studenter tar dette studiet som en påbygning på en eksisterende karriere, mens andre bruker det som en forberedelse til arkitekt- eller ingeniørstudier.

Studiet inneholder både 2D plantegning og 3D-modellering og visualisering. Du får grundig innføring i begge deler, og lærer å bruke moderne og faglig oppdaterte verktøy og teknikker. Vi bruker student-programvare fra Autodesk, verdens ledende produsent av DAK-systemer.

Studiet er tilgjengelig som klasseromsundervisning og via Nettstudier (oppstart fire ganger i året).

Undervisningsopplegg

Etter fullført studium har du kompetanse med grunnleggende designprinsipper, universell utforming, helhetlig brukeropplevelse og tekniske løsninger som oppfyller dagens krav. Du skal kunne planlegge tegninger og modeller, forutse utfordringer og løse problemer på en konstruktiv måte. Til slutt skal du kunne skape og levere solide produkter, tegninger og modeller av bygg og konstruksjoner i tett samarbeid med arkitekter, ingeniører og konstruktører.

Emner i teknisk design med DAK 2D/3D:

  • Grunnleggende 2D/3D
  • Visualisering 1 og 2
  • Prosjektoppgave
  • Produktdesign
  • Bygningsinformasjonsmodeller
  • DAK-prosjekt
  • Prosjekteksamen

Opptakskrav

Fullført treårig videregående skole eller realkompetanse

Opptaksinformasjon

Løpende opptak. Benytt vårt online søknadsskjema på www.noroff.no.

Karrieremuligheter

Som en dyktig og proaktiv DAK-operatør er det generelt gode jobbmuligheter i bl.a. bygge-, konstruksjons- eller oljebransjen. Du stiller sterkt med fortrinnet av å kunne produsere visualiseringsmateriell for både presentasjoner og salg.

Alle utdanninger innen