3D spilldesign favoritt ikon

Fagskole
Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt. Tilgjengelig i klasserom og som nettstudium.

Varighet

2 år

Studietempo

Heltid, Deltid

Organisering

Undervisning ved lærestedet, Nettstudium

NOKUT

NOKUT-godkjent

Om studiet

Du starter med å lære spillprinsipper og teknikker, før du settes på prøve med ditt første spillutkast. Så legges lista høyere, og spillene blir mer avansert. Gjennom studiet har du anledning til å finne ut hvilken rolle du trives og presterer best i. Til slutt vil du lage din egen spillprototype.

Konseptutvikling

Første steg i utviklingsprosessen er kreativ utvikling og produksjon av konsepttegning og produksjonsdesign for spill. Du tar med deg kunnskapen videre og lager din første spillverden. Deretter får du innsikt i flere spillmekanikker, designstrategier, og viktige prinsipper for oppbygningen av gode spillkarakterer.

Leveldesign og scripting

Leveldesign handler om å skape spillbare nivåer og omgivelser. Her kombineres spillkonsept med arkitektur, natur, kunst, og teknisk innsikt.

Gjennom studiet vil du få kunnskap om de grunnleggende arbeidsmetodene for scripting som setter rammen for game play og AI, samt spillkarakter mekanikker.

Studentene får en grundig innføring i spillmotoren Unreal Engine, et av markedets ledende verktøy for spillutvikling.

Spillindustri og utvikling

Studiet gir innsikt i spillindustriens historie. Mye har skjedd fra de første firkantene som fløy sakte over skjermen, til dagens fotorealistiske gjengivelser.

Som del av spillindustrien må du kjenne til etiske spørsmål knyttet til spillutvikling. Spillenes realistiske grafiske uttrykk gjør at spilldesignere må kunne analysere målgrupper og deres evne til analytisk spillkritikk.

Studiet er tilgjengelig som klasseromsundervisning og via Nettstudier (oppstart fire ganger i året).

Undervisningsopplegg

Studenter skal kunne lage og animere figurer og objekter på en troverdig måte, og sette dem inn i et virtuelt miljø. Du skal kjenne de ulike oppgavene knyttet til spillutvikling, og jobbe med konsepter, grafikk, animasjon, design, scripting og organisering.

Avslutningsvis på studiet velger du et felt du fokuserer særlig på og lager en større spillprototype.

Opptakskrav

Fullført treårig videregående skole eller realkompetanse.

Opptaksinformasjon

Løpende opptak. Benytt vårt online søknadsskjema på www.noroff.no for å søke opptak.

Karrieremuligheter

Som en dyktig 3D-spilldesigner har du mange karrieremuligheter i spillbransjen.

Våre 3D-studier er kreative, tekniske og fremtidsrettede, og gir kompetanse som du også kan bruke i mange andre spennende bransjer. 3D-designere kan for eksempel visualisere produkter for industrisektoren, blant annet til prosjektering, salg, og produksjon av opplæringsmateriell.

Innen reklamebransjen lager 3D-designere annonser til trykk, animasjoner til nettsider, eller reklamer for TV og kino. Med spilldesignkompetanse kan man legge til en interaktiv dimensjon, og lage simulatorer.