3D design og animasjon favoritt ikon

Fagskole
Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet. Tilgjengelig i klasserom og som nettstudium.

Varighet

1 år

Studietempo

Heltid, Deltid

Organisering

Undervisning ved lærestedet, Nettstudium

NOKUT

NOKUT-godkjent

Om studiet

Som 3D-designer bruker du programvare og datakraft for å lage overbevisende bilder. 3D-bilder og animasjoner kan ha mange ulike formål innen kreative og tekniske næringer. Uansett hva det skal brukes til er trinnene i skapelsesprosessen like.

Som 3D-designer er man en slags skulptør, men jobber med digitale verktøy fremfor leire eller metall. Ved modellering bygger man en modell av forskjellige typer objekter som manipuleres og formes. Dette kan for eksempel være arkitektur, interiør, fremkomstmidler eller fantasikarakterer.

3D er en blanding av både teknisk kunnskap og artistiske egenskaper. På Noroff er vi bevisste på dette og tilrettelegger for kombinasjonen av formgivningsferdigheter og tekniske verktøy.

Oppgavene og arbeidsmetodene i 3D design og animasjon er laget for å ligne mest mulig på virkelige arbeidssituasjoner som venter deg i bransjen. Slik blir du godt forberedt på arbeidslivet.

Studiet er tilgjengelig som klasseromsundervisning og via Nettstudier (oppstart fire ganger i året).

Undervisningsopplegg

Når du er ferdig på Noroff skal du kunne planlegge 3D-prosjekter, forutse utfordringer og løse problemer på en konstruktiv måte. Til slutt skal du kunne skape og levere solide produkter.

Du skal kunne lage og animere figurer og objekter på en troverdig måte, og lage systemer for å kunne animere dem. Når karakterene er ferdig animert lyssettes miljøet for å skape stemning. Til slutt ender opp med en filmsnutt eller et stillbilde.

Opptakskrav

Fullført treårig videregående skole eller realkompetanse.

Opptaksinformasjon

Løpende opptak. Benytt vårt online søknadsskjema på www.noroff.no for å søke opptak.

Karrieremuligheter

Som en dyktig 3D-designer har du mange karrieremuligheter i spill- og underholdningsbransjen. I nyere tid ser vi også at 3D-designere jobber i mange forskjellige næringer.

3D-designere kan visualisere produkter for industrisektoren, blant annet til prosjektering, salg, og produksjon av opplæringsmateriell. 3D-printing begynner også å få fotfeste på markedet.

Innen reklamebransjen lager 3D-designeren annonser til trykk, animasjoner til nettsider, eller reklamer for TV og kino.