Nøkkelinformasjon

Nordland fagskole-logo
Nordland fagskole-logo

Lærested

Studiested

Nettstudier

Nivå

Fagskolestudium

Studiepoeng

1.0

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Deltid

Om studiet

Om hvordan råvarer fra lokal natur og kultur kan være en suksessfaktor i utviklingen av serveringsbedrifters opplevelseskvalitet.

Mange distrikter i Norge har de naturgitte forutsetningene som trengs for å skape og levere unike totalopplevelser med lokal mat som viktig ingrediens. Behovet for å konservere råvarer mens de er i sesong, slik at de rekker til et helt års forbruk, er grunnlaget for mye av den norske matkulturen. Matelskere, som reiser rundt i verden for å oppleve lokal mat- og matkultur, er viktige å nå i den kontinuerlige destinasjonsutviklingen. Foodies har en dyp interesse for mat, og er på jakt etter utsøkte råvarer, smaker og opplevelser som gjenspeiler lokal natur og kultur. De oppsøker gjerne matopplevelser som de oppfatter som autentiske. I kurset får du innsikt i matressurser fra norsk natur og kultur og bruken av råvarene i kvalitets- og merkevarebygging.

Kurset består av 12 timers digitalt læringsarbeid over 2-3 dager. For å kvalifisere til studiepoeng og kursbevis må du få godkjent et avsluttende arbeidskrav etter endt kursløp.

Kurset tilbys i samarbeid med Nordland fagskole avd. Bærekraftige matopplevelser

Undervisningsopplegg

Læringsutbytte: Kurset gir deltakeren:

  • innsikt i lokale matressurser fra naturen og tradisjonell bruk av disse i utvikling av matopplevelser
  • kunnskap om høsting og bruk av et utvalg urter og ville vekster fra norsk natur
  • kunnskap om genetisk verdifulle kulturplanter og husdyr og betydningen av å bruke disse i matkonsept
  • forståelse for betydningen av lokal matproduksjon og bærekraftig utnyttelse av naturen

 

Kurset består av 12 timers digitalt læringsarbeid over 2-3 dager. For å kvalifisere til studiepoeng og kursbevis må du få godkjent et avsluttende arbeidskrav etter endt kursløp.

Dette kurset er en del av bransjeprogrammet for reiselivet. Det er derfor et krav at du tilhører reiselivsbransjen eller tilstøtende næringer.

Opptakskrav

Kurset tilbys i samarbeid med Nordland fagskole avd. Bærekraftige matopplevelser

Opptaksinformasjon

Hver kursgjennomføring har max 20 plasser og kursplassene fylles opp fortløpende. Her er det førstemann/kvinne til mølla som gjelder. Du vil få mer informasjon om du har fått plass og om den praktiske gjennomføringen av kurset på e-post i så god tid som mulig før kursstart.

Alle utdanninger innen