Fakta

Lærested:
Sted:
Levanger
Studietype:
Lavere nivå
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
30

Informasjon er oppdatert av Nord universitet

10. januar 2024.

Om studiet

Mat og helse er et svært viktig fag i grunnskolen sett i et folkehelseperspektiv. I dette studiet får du en god teoretisk og praktisk bakgrunn for å undervise i mat og helse. Den teoretiske delen er viktig som grunnlag for det praktiske arbeidet og for fagets helsefremmende perspektiv. Studiet er et fulltidsstudium.

Mat og helse 1 gir en innføring i skolefaget mat og helse og omfatter planlegging, gjennomføring og vurdering av læringsarbeidet i faget. Vi legger særlig vekt på sunt og variert kosthold, smak og måltidsglede.

Emnet skal gi faglig og fagdidaktisk grunnlag for å undervise i mat og helse i grunnskolen. Gjennom studiet skal studentene tilegne seg kunnskaper og ferdigheter som gjør dem i stand til å la barn og unge få oppleve matglede og utvikle kunnskap om trygg og bærekraftig mat og et kosthold som er bra for helsa. Studentene skal også kunne lære elever om mat og måltid som identitets- og kulturuttrykk.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Opptaksinformasjon

Følgende utdanninger gir grunnlag for opptak:

- Fullført lærerutdanning.

- Fullført og bestått de to første studieår av grunnskolelærerutdanning master.

Det kreves godkjent politiattest.

Videre studier

Gir grunnlag for opptak på Mat og helse 2.

Karrieremuligheter

Mat og helse kan inngå som del av Grunnskolelærerutdanning for 1.-7. trinn eller 5.-10. trinn. Det kan også være et videreutdanningsstudium for lærere på ulike nivå i skoleverket, og for andre som arbeider for en forebyggende og helsefremmende livsstil. Studiet gir et godt grunnlag for undervisning i mat og helse i grunnskolen.

Kvalifikasjon/tittel

Generell Kvalifikasjon 30 SP

Alle utdanninger innen