Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Høyskolen Kristiania Nettstudier

Nivå

Lavere nivå

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Søknadsfrist

Løpende

Oppstartsdato

15. august

Om studiet

Jobber du i detalj- og faghandelen, kan du nå ta gratis nettemner innen digitalisering og økonomi.

Vi tilbyr fleksibel, relevant og studiepoenggivende kompetanseheving innenfor områder som svarer på behov i denne bransjen. Emnene gir deg muligheten til å øke dine ferdigheter og din nøkkelkompetanse slik at du står styrket i arbeidslivet. Du kan velge ett av to emner: «Digitalisering og forretningsanalyse» eller «Butikkøkonomi» Hvert emne gir 2,5 studiepoeng.

«Digitalisering og forretningsanalyse» og «Butikkøkonomi» er korte og heldigitale kurs som gir fleksibel og raskt tilgjengelig kompetanseheving tilpasset din arbeidssituasjon. I kursene får du eksempler, caser og oppgaver tilpasset butikkbransjen, slik at du gjennom hele kurset får kompetanseheving du kan bruke nettopp i din bransje.

Les mer om emnene og søk opptak

 

Studiets oppbygging

Oppstart for emnene er i august 2022. Ved oppstart får du tilgang til læringsportalen hvor du finner alt av læringsmateriell i form av videoer, øvingsoppgaver og innleveringsoppgaver. Du får også tilgang til faglig veileder som gir deg tilbakemelding på de obligatoriske innleveringsoppgavene og svarer på faglige spørsmål. Emnet avsluttes med eksamen i slutten av høstsemesteret (vær oppmerksom på at eksamensdato kan være i desember 2022 eller januar 2023).

Undervisningsopplegg

Nettstudier gjør det mulig for deg å studere når du vil, hvor du vil. Det er en fleksibel studiemetode, som gjør at nettstudier kan tilrettelegges for enhver timeplan og situasjon.  

Vi bruker læringsportalen Canvas. Her finner du blant annet:  

 • forelesningsvideoer  
 • oversikt over pensum og studieløp  
 • læringsmål  
 • planleggingsverktøy  
 • øvingsoppgaver  
 • innleveringsoppgaver  
 • mulighet til å kommunisere med din personlige veileder og medstudenter m.m.  

Gjennomføringen er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samt gjennomføring av en skriftlig eksamen. Fagstoffet i læringsportalen er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid.   

Du vil gjennom studietiden din ha tilgang på veileder i emnet. Veileder vil også gi deg tilbakemeldinger på de obligatoriske oppgavene du leverer i løpet av studietiden.   

Opptakskrav

For å kunne søke på dette emnet må du møte ett av kravende nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5 regelen
 • Realkompetanse

Dokumentasjonsfrist

 • Du må sende inn dokumentasjon som bekrefter at du er kvalifisert for opptak i løpet av en måned

Opptaksinformasjon

Søknadsfrist og oppstart

Vi har begrenset antall plasser. Opptak til emnet vil skje fortløpende, og vi behandler din søknad så snart vi har dokumentasjon.

Bransjeprogrammet er åpent for alle med arbeidstilknytning til detalj- og faghandelen.

Ved oppstart av studiet vil du bli bedt om å svare på om du har tilknytning til detalj- og faghandelen og hva som er din arbeidsmarkedsstatus.