Butikkledelse favoritt ikon

Fagskole
Butikkledelse er en fremtidsrettet fagskoleutdanning som gir deg kunnskapen du trenger både i fysisk butikk, i nettbutikk eller hos leverandører og samarbeidspartnere.

Varighet

1 år

Studietempo

Heltid

Organisering

Nettstudium, Samlingsbasert

Kostnader

103 800

Søknadsfrist

17. august 2020

NOKUT

NOKUT-godkjent

Om studiet

Neste oppstart på denne utdanningen er i august 2020

Dagens varehandel foregår både på nett og i fysiske butikker (Omni-kanal). Denne utdanningen gir deg grunnlaget for å forstå fremtidens varehandel. Sentrale emner i utdanningen er hvordan du organiserer, presenterer og markedsfører varer, økonomi og logistikk, jus, engelsk og arbeidsledelse. Teorien kombineres med praktiske eksempler, øvingsoppgaver og gjennomføring av virkelighetsnære caseoppgaver. Vi har tett kontakt med næringslivet, og som en del av utdanningen skal du gjennomføre en praksisperiode i en relevant bedrift.

Butikkledelse er en 18 måneders fagskoleutdanning (60 studiepoeng) med fagskolegrad.

Vi kobler våre studenter opp mot rekrutteringsbransjen, og arrangerer karrieredager to ganger i året. Der får studentene mulighet til å møte de som bemanner, vise frem sin CV og ha et mini-intervju med forskjellige rekruttererer.

Gjennomføring:
  • Nettstudier m/samling: denne utdanningen har kun fast oppstart på nett med samlinger i henholdsvis Oslo, Trondheim og Bergen - neste studiestart august 2020

Undervisningsopplegg

Oppstart nettstudier med samlinger: august 2020 i henholdsvis Oslo, Bergen og Trondheim.

TRE SEMESTRE (18 måneder)

Studenten går opp til eksamen i følgende emner: 

  • Varehandel, salg og markedsføring, og Retail design
  • Jus og Personalledelse
  • Økonomi og logistikk
  • Engelsk muntlig
  • Prosjekt
  • Praksis

Det arbeides med praksisrapport gjennom hele praksisperioden, og den leveres inn etter endt praksisperiode. Praksisrapporten skal inneholde en analyse av praksisbedriften som leveres i en stilfull presentasjon. Ved bestått eksamen i alle fag, utstedes vitnemål. Vi benytter karakterskala A-F.

Opptakskrav

Last ned opptakskrav her

Søkere med annen utdanning enn norsk eller nordisk videregående opplæring må i tillegg dokumentere kunnskaper og ferdigheter i norsk tilsvarende Norsk Vg1 studieforberedende, Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram eller bestått Norskprøve 3, med resultat B1 på muntlig og skriftlig del.

Karrieremuligheter

Vi fokuserer på å gi deg en grunnplattform som gir en meget god forståelse for alle aspekter ved drift av butikk.

Mange av våre studenter har opp gjennom årene fått jobb før de er ferdige på skolen. Tidligere studenter har fått stillinger i bedrifter som Illums Bolighus, Home&Cottage, Babyshop, Rema 1000 og Match for å nevne noen. Dette har primært vært stillinger som butikksjef/assisterende butikksjef/avdelingsleder.

Kvalifikasjon/tittel

Butikkleder

NKI