Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Høyskolen Kristiania Oslo

Nivå

Master, 2 år

Studiepoeng

120

Semester

4

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid

Om studiet

Dette studiet gir deg spisset kunnskap om trening, testing og adaptasjon innenfor styrke, utholdenhet og motorikk.

Hvordan skal man trene for å optimalisere sin fysiske prestasjonsevne gjennom livsløpet? Hvordan trener man individer fra ulike befolknings- og aldersgrupper? Dette er noen av spørsmålene du vil kunne svare på med en Master i treningsvitenskap.

Trening er i vinden som aldri før, og bransjen befinner seg i en spennende men samtidig krevende fase. Kompetansekravet og etterspørselen etter kandidater øker, og derfor lanserer vi Master i treningsvitenskap, en utdanning med fokus på fysisk prestasjonsutvikling. Dette studiet gir deg spisset kunnskap om trening, testing og adaptasjon innenfor styrke, utholdenhet og motorikk.

Undervisningsopplegg

Gjennom studiet vil du ha forelesninger, studentpresentasjoner, problembasert læring, prosjektarbeid, praktiske øvelser på laboratorium, øvinger og praktisk trening. Du vil ha en aktiv rolle i læringsprosessen.

Opptaksinformasjon

For å kunne søke på studiet må du oppfylle følgende krav:

  • Karaktersnitt fra bachelorgraden din er minimum C

I tillegg må du ha minst 80 studiepoeng innen trenings-/idrettsfag eller tilsvarende.

Høyskolen kan i spesielle tilfeller godkjenne andre dokumenterte kvalifikasjoner som helt eller delvis dekkende. Se også "Forskrift om krav til mastergrad", § 2,3.

Læringsutbytte

Studiet legger vekt på hvordan fysisk kapasitet og motorikk kan kartlegges på en relevant og valid måte. Du vil få dyptgående kunnskap om hvordan fysisk trening bør gjennomføres for å optimalisere prestasjonsevnen, samt hvilke underliggende faktorer som ligger til grunn for prestasjonsforbedringer.
Dette lærer du blant annet ved å studere endringer i menneskekroppen på fysiologisk og cellebiologisk nivå.

Du vil også lære om:

  • Utholdenhet
  • Styrke
  • Spenst og hurtighet
  • Motorikk
  • Biomekanikk

Foreleserne du møter på dette studiet er faglig aktive og oppdaterte innen sine fagområder, og vil gi deg kunnskap som er etterspurt i arbeidslivet.

Karrieremuligheter

Master i treningsvitenskap kvalifiserer kandidatene til et bredt spekter av arbeidsoppgaver, typisk relatert til teoretisk arbeid innen forsknings-, utviklings- og undervisningssektoren, samt tilrettelegging av praktisk arbeid innen idrettssektoren i offentlig og privat sektor (f.eks. treningssenterbransjen, videregående skoler, samt topp- og breddeidretten).

Utveksling

For Master i treningsvitenskap tilrettelegges det for utveksling i tredje semester, og relevansen av studieoppholdet sikres av høyskolens fagmiljø. Høyskolen Kristiania har avtaler om utvekslingsopphold for studentene ved følgende universiteter i Australia:

  • University of Queensland
  • Griffith University

Alle utdanninger innen