Nøkkelinformasjon

Studiested

Høyskolen Kristiania Oslo

Nivå

Bachelor, 3 år

Studiepoeng

180.00

Semester

6

Organisering

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid

Søknadsfrist

15. april

Om studiet

Vurderer du å bli spillprogrammerer? Spillprogrammering er en spesialisering i informasjonsteknologi, som betyr at du i tillegg til å bli en god programmerer, lærer programmering spesielt for spill. Du vil lære å bygge kunstig intelligens for spill (AI) og matematikk som bygges opp til 3D-grafikk når spillet nærmer seg ferdig.

Faget passer for deg som alltid har lurt på hva som foregår “under panseret” i et spill, men kompetansen du får i løpet av studiet gjør deg aktuell for å jobbe med mye annet i tillegg til spill, blant annet simulatorer, styringssystemer og mer generelle IT-konsulentstillinger.

Vi gir deg kompetansen du trenger for å lage avanserte systemer gjennom en skreddersydd kombinasjon av systemprogrammering, matematikk og 3D-programmering.

Du lærer å bruke Scrum, sammen med Java, C , C# og C++ til å designe og implementere kjente algoritmer og kunstig intelligens for spill. Vi gir deg det du trenger av matematikk og fysikk for å bli en god programmerer.

Du får en detaljert og anvendelig forståelse for hvordan spill og andre avanserte grafiske applikasjoner lages.

Undervisningsopplegg

Dine forelesere er engasjerte fagfolk som er lett tilgjengelige. Studieprogrammet i spillprogrammering er svært praktisk, med mye prosjektarbeid. I samarbeid med andre vil du lage flere ferdige spill og andre applikasjoner, som visualiseringer og simuleringer.

Gjennom mye prosjektarbeid blir du raskt kvalifisert for å delta i og lede IT-prosjekter. Høyskolen gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

Opptakskrav

 

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

Og ha bestått matematikk R1 eller S1 +S2 .

Har du ikke matematikk R1 eller S1 +S2 kan du allikevel søke om betinget opptak.

Videre studier

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier både i inn- og utland.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Karrieremuligheter

Etter en fullført utdannelse i spillprogrammering har du et godt fundament for alle typer programmeringsjobber, og mange velger å jobbe for store konsulenthus som Accenture og Sopra Steria eller andre tradisjonelle IT-firmaer som Visma. Spesielle fortrinn har du likevel i firmaer som jobber med simulering av virkeligheten, som i spill, men også opplæring og tekniske applikasjoner.

Drømmejobben for spillprogrammererstudenter er ofte spillfirmaer som Funcom og Ravn, og en del får slike jobber. Andre slår seg sammen med medstudenter fra andre linjer og starter for seg selv. Høyteknologisk industri som for eksempel Kongsberg Gruppen er også en populære arbeidsplasser, der man kan lage militære simulatorer eller styringssystemer. For andre er det naturlig å gå videre til master.

Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

Utveksling

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Alle utdanninger innen