Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Drammen
Nettstudier
Oslo
Porsgrunn
Tønsberg
Bergen
Fredrikstad
Trondheim

Nivå

Fag- og svennebrev

Semester

1

Kostnader

19900

Studieform

Undervisning ved lærestedet, nettstudium

Studietempo

Deltid

Om studiet

K2 Utdanning er en privatistskole som tilbyr undervisning på videregående nivå. Vi tilbyr teorikurs til deg som er privatist, og som skal opp til fagprøven som praksiskandidat. Før du kan melde deg opp til fagprøven som IKT-servicemedarbeider, må du ha bestått tverrfaglig vg3 eksamen. K2 forbereder deg til denne eksamen. Kravet til praksis er fem år innen faget. Som IKT-servicemedarbeider jobber du med drift, brukerstøtte, opplæring og rådgivning i privat eller offentlig sektor.

Kurset er for deg som har allsidig erfaring innenfor IKT-faget, og ønsker fagbrev.

Dette kurset forbereder deg til å ta teorieksamen for praksiskandidater, som er første skritt på veien til å få fagbrev som IKT-servicemedarbeider.
Dette er et intensivt kurs som gjennomføres på halve tiden av vanlig fagbrevgjennomføring. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.
Som IKT-servicemedarbeider jobber du med drift, brukerstøtte, opplæring og rådgivning i forbindelse med arbeidsplassens IKT-løsninger og IKT-infrastruktur.

 

Studiets oppbygging

Innhold/temaer

Sentrale emner i opplæringen er:

  • Systemdrift og systemovervåkning
  • Bruker- og driftsstøtte
  • Tjenesteutvikling

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider udir.no.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her.  Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer fagprøven.

Undervisningsopplegg

Gjennomføring

Kurset gjennomføres både som klasseromsundervisning og nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.

Klasseromsundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid og sted, og følger undervisningen sammen med andre deltakere.

Interaktiv nettundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid via din pc. Du følger undervisningen live sammen med andre deltakere. Du kan se all undervisning i opptak i etterkant.

Se video for hvordan nettundervisning fungerer her.

Opptakskrav

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.

Opptaksinformasjon

Det er løpende opptak frem til kursstart. Kurset har oppstart to ganger i året. Påmelding skjer via nettsiden vår:

https://k2kompetanse.no/kurs/ikt-servicemedarbeider-intensivkurs-fagbre…