Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Elverum

Nivå

Høyere nivå

Studiepoeng

60

Studietempo

Deltid

Om studiet

God psykisk helse er viktig for å leve et godt liv. Videreutdanning i psykisk helsearbeid kvalifiserer helse- og spesialarbeidere til kliniske stillinger innenfor spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten. 

Studiet gir deg tverrfaglig kunnskap innenfor psykisk helsearbeid, og har en klinisk og praktisk tilnærming hvor helse, lidelse, sykdom, funksjonshindringer og bedring er sentrale tema. Utdanningen fokuserer både på individ, familie og samfunn.

Det legges opp til varierte undervisnings- og arbeidsformer, inkludert ti ukers praksis.

Karrieremuligheter

Med fullført videreutdanning i psykisk helsearbeid kan du søke direkte opptak til de siste 60 studiepoengene på master i psykisk helsearbeid, deltid.

Utveksling

Har du lyst til å få et innblikk i hvordan de jobber med psykiatri i andre land og hvordan de bruker de ressursene de har? Hva med å ta praksis i utlandet? Som student i psykisk helsearbeid har du mulighet til å ta seks ukers praksis i 2. semester ved høgskolens samarbeidspartnere i Indonesia eller Namibia.

I Indonesia vil du bo og jobbe i Banda Aceh og ta praksis ved psykiatrisk sykehus Rumah Sakit Jiwa. Du vil ikke kun få arbeidserfaring helt utenom det vanlige, men vil også dele kunnskapen din med indonesiske kolleger. 

I Namibia vil du jobbe i landets hovedstad, Windhoek, og ta praksis ved psykiatrisk avdeling på Katutura State Hospital eller Central Hospital.

Grip sjansen og reis på utveksling! Et utvekslingsopphold gir en opplevelse for livet, i tillegg til faglige og karrieremessige fordeler.

Ta kontakt med internasjonal koordinator på ditt studiested, vi er her for å hjelpe deg ut i verden!»