Fakta

Sted:
Lillehammer
Studietype:
Lavere nivå
Studietempo: Deltid
Studiepoeng:
30

Informasjon er oppdatert av Høgskolen i Innlandet

14. mars 2022.

Om studiet

Dette er studiet for deg som vil komponere og produsere musikk. Du vil få god innsikt i teknikker for å komponere musikk for både film og fjernsyn.

Studiet i filmusikk-komposisjon retter seg mot film- og TV-bransjen og skal gjøre komponister faglig kompetente til å komponere og produsere musikk til dokumentar og fiksjonsfilmer. Studiet gir grunnleggende innsikt i teknikker for å komponere musikk for film og fjernsyn, og gir også en historisk og teoretisk innføring i fagområdet. Studiet er et praktisk/teoretisk studium, som baserer seg på forelesninger og praktisk filmmusikk-komposisjon i nært samarbeid med fjernsynsstudenter på TV-skolen (Institutt for TV-utdanninger) og Den norske filmskolen ved Høgskolen i Innlandet - Lillehammer. Studiet er forankret i TV-skolen, men med nært samarbeid med fagmiljøet på film- og fjernsynsvitenskap.

Studiet henvender seg i første rekke til komponister og musikere med ønske om å arbeide som filmkomponister. Det forutsettes høy faglig kompetanse og relevant utdannelse og erfaring. Da det ikke skal undervises i musikk ved studiet, forutsettes det at kandidatene innehar gode kunnskaper innen musikk-komposisjon og musikkteknologi. 

Opptaksinformasjon

Opptakskravet er 3-årig høgskoleutdanning i komposisjon. Søkere med musikkrelaterte fag vil også kunne bli vurdert. Søkere med 1-2 års høyere utdanning med relevant arbeidserfaring kan søke om opptak etter individuell vurdering.

Opptaket skjer på grunnlag av opplastede arbeider og intervju. Du må laste opp følgende dokumentasjon:

- En fyldig CV som inneholder alt du mener er relevant for opptak.

- Vitnemål og attester.

- Et essay på 1-2 maskinskrevne sider. I essayet skal du skrive om deg selv - bakgrunn og interesser, hvilke forventninger du har til utdanningen, hvorfor du egner deg til denne utdanningen og hvilke mål/forventninger du har for tiden etter fullført utdanning.

- Prøver på arbeider med lenke for nedlasting av lyd og/eller film med maximal varíghet på totalt 15 minutter.

Les mer om søknad og opptak

Kvalifikasjon/tittel

Filmmusikk-komposisjon

Alle utdanninger innen