Fakta

Sted:
Rena
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Høgskolen i Innlandet

15. august 2023.

Om studiet

Studiet tilbys ikke i 2023. Vil du være hjernen bak suksessene i musikkbransjen? Her lærer du bransjeforståelse og vil knytte kontakter. Gjennom internship får du verdifull erfaring.

Studiet tilbys ikke i 2023.

Bachelor i Music Business - Management er det eneste studiet på bachelornivå i Norge innen ledelsesfag for musikkindustrien.

Studiet består av spesialemner som omhandler musikk og musikkbransjen, samt emner innen markedsføring, økonomi, ledelsesfag og kontrakts- og opphavsrett. Denne kunnskapen er viktig for å forstå bransjens helhet, dynamikk og får å kunne bidra til god forretningsmessig utvikling innenfor bransjen. Dette er er etterspurt kompetanse i musikkindustrien, men også relevant innen andre bransjer.

Handelshøgskolen Innlandet har et omfattende samarbeid med musikkbransjen, og gjennom studiet vil du møte viktige personer i bransjen, både i undervisning og andre sammenhenger. Vi samarbeider med de fleste bedrifter i bransjen, som for eksempel:

  • Universal Music
  • Sony Music
  • Warner Music
  • BY:LARM
  • Music Norway

Du har mulighet til å til å gjennomføre en ekstern praksis i studietiden hos en etablert bedrift i bransjen, samt reise på utveksling ved en utenlandsk utdanningsinstitusjon. I tillegg har foreleserne i musikkfagene en aktiv rolle i musikkbransjen. Dette gir deg gode muligheter for å bygge et godt nettverk og knytte kontakter for videre karriere.

Opptaksinformasjon

Studiet er ikke søkbart i 2023

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

Les mer om søknad og opptak

Videre studier

Studiet kvalifiserer for videre opptak hos oss til master i økonomi og ledelse med spesialisering markedsføringsledelse og master i offentlig ledelse og styring, samt andre masternivå i både inn- og utland.

Utveksling

Som student har du en unik mulighet til å reise på utveksling 4 semester.

Et utvekslingsopphold vil gi deg internasjonal erfaring og kompetanse, som øker dine sjanser i arbeidsmarkedet. Du får muligheten til å bygge et internasjonalt nettverk som du vil kunne bruke i jobbsammenheng senere i livet. I tillegg vil et studieopphold i utlandet gi deg minner for livet, og vil med andre ord øke utbyttet av utdanningen din på flere nivåer: faglig, karrieremessig, sosialt og personlig.

Vi samarbeider og har utvekslingsavtaler med flere utenlandske utdanningsinstitusjoner, eksempelvis:

  • The Clive Davis Institute ved New York University
  • Belmont University i Nashville,
  • Middle Tennessee State University i Murfreesboro
  • Queensland University of Technology i byen Brisbane i Australia

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.

Hvorfor reise på utveksling?Hvordan søke om utveksling?

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor in Music Business - Management

Alle utdanninger innen