Fakta

Sted:
Lillehammer
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2022:
  • 37.60 (primær)
  • 37.00 (ordinær)
Studieplasser: 60
Søknadskode (SO): 209489

Informasjon er oppdatert av Høgskolen i Innlandet

14. mars 2022.

Om studiet

Lurer du på hvordan man kan prestere maksimalt i idrett og hvordan ulike mennesker bør trene? Studiet gir deg innsikt i hvordan trening påvirker kroppen og hvordan man veileder andre innen trening.

Som student på studiet vil du kunne tilegne deg kompetanse som kan gjør deg i stand til å prestere maksimalt i idrett og bedre helsen til personer med bestemte sykdommer.

Du vil få innsikt i hvordan du veileder andre og hvordan du tilpasser veiledningen ved ulike behov. Bachelorgraden er naturvitenskaplig innrettet, men berører også psykologi og idrettens rolle i samfunnet.

Studiet tester ut teorien i praksis, både i form av idrettsaktiviteter, praktisk instruksjon, flere typer praksis i arbeidslivet og forskningsarbeid. Vårt testlaboratorium benyttes i undervisningen.

Bachelorgraden er lagt til rette for toppidrettsstudenter og kan dermed kombineres med idrettssatsing. Lillehammer er kjent for sitt gode studentmiljø, og er en aktiv by med unike muligheter innen friluftsliv og idrettsaktiviteter på alle nivåer.

Opptaksinformasjon

20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet. 

Les mer om søknad og opptak

Mer om opptak og attester

Du får informasjon om hvilke attester som kreves når du får svar på søknaden din.

Les mer om attester og erklæringer her

Innpass av høyere utdanning/opptak til 2.studieår

Søkere med fullført og bestått årsstudium i idrett kan søke opptak til andre studieår på bakgrunn av årsstudiet. Søking skjer via lokalt opptak ved Høgskolen i Innlandet.

Poenggrenser 2021

Ordinær kvote: 40,8
Kvote for førstegangsvitnemål: 39,6
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Videre studier

Fullført bachelorgrad gir mulighet til å søke opptak til master i treningsfysiologi ved Høgskolen i Innlandet sitt studiested på Lillehammer og andre masterstudier i inn- og utland.

Utveksling

I femte semester kan du som idrettsstudent velge å studere ved en av våre partnerinstitusjoner i utlandet. En rekke av våre partnere tilbyr både "Cellebiologi" og "Idrettsfysiologi", obligatoriske emner som må erstattes av tilsvarende emner.

Høgskolen i Innlandet har avtaler med universiteter over hele verden, blant annet i Europa, Canada, USA, Mexico, Australia, New Zealand, Korea, Japan, Peru, Chile og Sør-Afrika. Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter

Hvert år reiser en stor andel studenter på utveksling for å utvide sine perspektiver og kompetanse (både faglig og personlig), og oppleve fantastiske eventyr. Lånekassen gir ekstra støtte for studenter som reiser til utlandet (skolepenger er dekket som stipend/lån, i tillegg får du reisestøtte som dekker flybilletter). 

Hvorfor reise på utveksling?Hvordan søke om utveksling?

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i helse og treningsfysiologi

Alle utdanninger innen