Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Elverum

Nivå

Årsstudium

Studiepoeng

60

Studietempo

Heltid

Opptakskrav

GENS

Poenggrenser 2021

  • 32.50 (primær)
  • 47.70 (ordinær)

Studieplasser

20

Søknadskode (SO)

209446

Informasjonen kommer fra Samordna Opptak.

Om studiet

Mat og måltider er sentralt for alle. Et sunt og bærekraftig kosthold er en viktig forutsetning for god helse og er en del i en helsefremmende livsstil. 

Årsstudium i mat, ernæring og helse retter seg mot deg som er interessert i å øke kompetansen din om mat, ernæring og helse. Studiet egner seg også for andre profesjonsutøvere, for eksempel lærere som ønsker utdanning innen kunnskapsområdene mat, ernæring og helse.

Utdanningen gir en bred innføring i sentrale begreper, teorier og metoder innen flere fagområder der mat inngår.

Det legges vekt på studentaktive arbeidsformer hvor vi kombinerer teori med praktisk arbeid på kjøkkenet, og andre læringsarenaer. Du arbeider med aktuelle og spennende problemstillinger innenfor folkehelseområdet som er knyttet til grunnleggende ernæring og samfunnsernæring, matteknologi og trygg mat, matkultur og matpedagogikk.

Hvorfor ta utdanningen på Elverum? 

  • Et studiested med fokus på folkehelse
  • Du får et årsstudium du kan bruke i en bachelorgrad
  • Nytt og moderne undervisningskjøkken

Karrieremuligheter

Etter fullført årsstudium kan du søke direkte til andre året i bachelor i folkehelsearbeid gjennom lokalt opptak ved Høgskolen i Innlandet. Dette kan du lese mer om her.

Du kan også bruke årsstudiet som et år i en fri bachelorgrad, eller i kombinasjon med andre studier, eller det kan inngå i grunnskolelærerutdanning som et skolerelatert fag. 

Alle utdanninger innen