Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Bergen

Nivå

Lavere nivå

Studiepoeng

10

Kostnader

39000

Studietempo

Deltid

Om studiet

– Deltakerne vil få minner, kompetanse og vennskap for resten av livet. Det blir en ekstremt sterk opplevelse for alle som er med, sier Haakon Vatle, ekspedisjonsleder for One Ocean Expedition.

Dette er en sjelden mulighet til å utvikle sine lederferdigheter og få unike opplevelser, i svært eksotiske farvann. Kurset i bærekraftig ledelse arrangeres ombord på Statsraad Lehmkuhl, og seilasen går fra Tokyo (Yokohama) til Okinawa (Naha), i Japan.

Som kursdeltaker mønstrer du på som mannskap på et av verdens største og vakreste seilskip. Mellom skiftene vil du lære om hovedprinsippene for bærekraftig ledelse gjennom ulike forelesninger, workshoper og praktiske øvelser – og deretter anvende disse i driften av skipet.

– Dette er en tur som deltakerne vil leve lenge på, og de vil få et nettverk med verdi i mange år etterpå. De vil få utfordret seg selv på godt og vondt, og de vil få testet sine egne grenser, forteller Vatle.

Et fantastisk verktøy

Både den norske og den nederlandske sjøkrigsskolen bruker Statsraad Lehmkuhl i sin lederutdanning og har gjort det i mange år. Dette har gitt svært gode, målbare resultater.

– Å være om bord på et seilskip er et fantastisk verktøy for å få mennesker til å jobbe sammen. Når man både bor, jobber, sover og spiser sammen er man nødt til å samarbeide. Alle er bokstavelig talt i same båt, og seilasen blir en eneste stor kollokviegruppe, sier Vatle.

Kurset er en del av Statsraad Lehmkuhls jordomseiling One Ocean Expedition. 

Får videreutviklet sin lederidentitet

I innledende faser av kurset får deltakerne lære om hva bærekraftig ledelse er, og hvordan denne ledelsesfilosofien har vært forstått i litteraturen. Videre er kursets mål å la deltakerne utforske bærekraftig ledelse «innenfra-og-ut;» Deltakergruppen(e) samskaper en forståelse av bærekraftig ledelse – og hvilke muligheter og utfordringer som finnes innenfor dette begrepet. Hva betyr bærekraftig ledelse i akkurat min organisasjon?

I samspill med de andre kursdeltakerne og dyktige instruktører utfordres den enkelte til å videreutvikle sin lederidentitet og lederrolle i et bærekraftig perspektiv. Noen eksempler på refleksjon vil kunne være spørsmål som:

  • På hvilken måte kan jeg som leder bidra til konstruktiv og bærekraftig utvikling av organisasjonen og dens omgivelser, lokalt og globalt?
  • Hvordan kan jeg som leder bidra til konstruktiv utvikling av mine medarbeidere?
  • Hvordan oppfattes jeg i lederrollen?
  • Hvilke utfordringer og muligheter kan ledelse i en bærekraftig, internasjonal og mangfoldig setting avstedkomme? Hvordan kan jeg som leder møte disse på en god måte?

Informasjon om kurset finner du også på Bergen Næringsråd sine sider.

Kursets tidslinje

  • 05.09.22 – Kurset starter opp med nettbasert fagworkshop
  • 14.09.22 – Første fysiske samling! Vi møtes i Japan! Deltakerne tilbringer første natt om bord på Statsraad Lehmkuhl
  • 15.09.22 – Vi setter seil fra Yokohama
  • 24.09.22 – Ankomst, Okinawa

Det vil i etterkant av seilasen være mulig å delta på en faglig modul som sammen med kurset gir 10 studiepoeng. Krav for å avlegge eksamen er generell studiekompetanse.

Vilkår og betingelser

Samarbeidspartnere:

Bildet er fjernet.