Yrkesfaglærer i restaurant- og matfag - bachelor
Studienivå
Organisering
- Samlingsbasert
Søknadsfrist
Studiepoeng
Semester
Om studiet
Yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag består av yrkesfaglige temaer som ernæring, matteknologi, produktutvikling, entreprenørskap, kvalitetssikring, bransjekunnskap og fordypning innenfor eget yrke. For å lære å bli en profesjonell yrkesfaglærer innen restaurant- og matfag knyttes yrkespedagogikk og yrkesdidaktikk tett mot de yrkesfaglige temaene.
Enkeltemner som etter- og videreutdanning
Vi tilbyr også enkeltemner for lærere og instruktører som ønsker etter- og videreutdanning. I emnebeskrivelsene i programplanen kan du se en detaljert beskrivelse av hva hvert enkelt emne inneholder.
Samlinger
Studiet er samlingsbasert, og oppgaver løser du hjemmefra mellom samlingene. Det betyr at du kan bo hjemme og studere ved OsloMet. I løpet av studiet gjennomføres 12-14 uker med pedagogisk praksis i skole eller annen opplæringsvirksomhet. Studentene må også gjennomføre noe yrkespraksis i bedrifter innen ulike yrker i restaurant- og matfag. Pedagogisk praksis og yrkespraksis kan gjennomføres i nærheten av der du bor.
I første studieår er det ni femdagers samlinger. Undervisningen starter mandager kl. 10.00 og avsluttes fredager kl. 12.00.
Målgruppe
Studiet passer for deg med matfaglig bakgrunn som vil bli lærer i restaurant- og matfag, i skolefaget Mat og helse, jobbe ved opplæringskontor eller med opplæring i arbeidslivet.
Opptakskrav
Generell studiekompetanse / realkompetanse.
Spesielle opptakskrav:
- Fag-/ svennebrev eller annen 3-årig yrkesutdanning i ett av restaurant og matfagene.
- Minimum to års relevant yrkespraksis etter endt utdanning.
Informasjon fra Samordna Opptak
Opptakskrav
Poenggrenser 2019
Alle (ordinær)