Work At Music - band (vår) favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

Et halvt år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Vil du spille konserter med full lyd- og lysrigg foran et begeistret publikum?
Ha engasjerte lærere som følger deg opp og brenner for faget?
Da er WAM noe for deg!

På bandlinja spiller vi mye. Altså, ikke bare litt, men MYE.
Her vil du få oppleve å stå på store og små scener både i innland og utland.
Vi samarbeider på tvers av linjene, og særlig med Sceneproduksjon. Med flinke folk i ryggen får du kjenne på hvordan det er å spille med proft PA og stå på scenen med optimale lyd, lys og sceneforhold. Vi er en allsidig skole, og om vi øver til konsert den ene dagen - er det ikke utenkelig at vi neste dag er med Friluftsliv på grottevandring!

På Toppen har vi flere bandrom hvor du kan øve så mye du vil, to studioer med Pro Tools, Cubase og Ableton – primært til eget selvstendig bruk, når enn du måtte ønske! 

Bandlinja gjennomfører alltid ett større prosjekt ila våren. Dette varierer litt fra år til år, alt etter elevenes ønske og den generelle logistikken rundt opplegget.
Eksempler på slike storprosjekt kan være å booke oss inn i Studio Nord for å spille inn EP, dra på en turné, booke store artister & band, ha lengre perioder med masterclasses, arrangere en festival osv.

Fokuset på bandlinja er samspill og musikkformidling. Ikke bare på det tekniske rundt ditt eget instrument, men på å spille bedre som et band, booke gigs og spille masse konserter. Om du er helt fersk eller har erfaring, så tilrettelegger vi undervisningen til dine intensjoner, mål og kunnskapsnivå!

Etter året på WAM vil du vite hvordan man kan tjene penger på musikken, hvordan man spiller i band, setter opp egne konserter og turneer, helt på egen hånd!